skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: HENRIK LANGELAND

Wonderboy på boktoppen

"Wonderboy" av Henrik Langeland troner på boktoppen i sommer. Sammen med den siste Harry Potter-boka selger den som hakka møkk, rapporteres det fra bokhandlerne.
Møt Henrik Langeland i Østlandssendingens Lang Lunsj

Ordfront om hermafroditter, genforskning og Detroit

Det gyldne Middlesex

Et defekt gen er "hovedpersonen" i romanen Middlesex. Det flykter fra en krig i Smyrna i Lilleasia til en ny tilværelse i Detroit, og ender opp med å skape en hermafroditt. Som er forteller i boken. Slikt blir det Pulitzerpris av.

Wonderboy til Danmark

Henrik Langelands roman "Wonderboy" er tre uker etter utgivelsen solgt til Danmark. Det er allerede klart at boken skal filmatiseres.

Wonderboy blir film

Ikke før var Henrik Langelands roman "Wonderboy" ute i bokhandlene, før filmselskapene kastet seg over boken. Ifølge Aftenposten er Marius Holst aktuell som regissør for filmen.

Langeland og Grip i Boktilsynet

Den allerede legendariske Christian von der Hall henger på våre lepper som på alle andres denne uka. "Wonderboy" er Henrik Langelands spennings-nøkkel-satireroman om livet i den norske "dotkommunismen" anno 2000.

Wonderboy

Det er lenge mellom kvar gong det kjem ein norsk roman om ein vinnartype i næringslivet. "Wonderboy" er ein slik roman.

Langeland, Henrik H.

Henrik Helliesen L. Født 19.11.1972 i Oslo. Forfatter og skribent. Jobber i Gyldendal forlag. Cand.philol. i Litteraturvitenskap 1998 på M. Prousts estetikk. 2.9.05 Doktordisputas over avhandlingen: Av sporet er du kommet. Romlige fremstillinger hos Marcel Proust, ved Universitetet i Oslo. Henrik Langeland debuterte i 2000 med romanen "Requiem".

Norges første dotcom-roman

Henrik H. Langeland fortalte ingen i Schibstedkonsernet at han samlet sammen stoff til en roman da han jobbet der. I dag er han det store samtaleemnet i mediekonsernet.

GOD BOK

Knut Christian gir deg de beste lesetipsene. Bøkene finner du i butikken, på biblioteket eller kanskje på et antikvariat. God Bok!
MER  [stereo]

Henrik Langeland – 23. februar

"Lenge pleide jeg å gå tidlig til sengs", slik starter Marcel Proust livsverk "På sporet av den tapte tid". Marcel Proust, og et av litteraturhistoriens underligste livsverk er temaet når doktorgradsstipendiat Henrik Langeland møter programleder Anniken Mihle i dagens Lange lunsj.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no