skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ANNA BACHE-WIIG

Det aller fineste

Anna Bache-Wiig beskriver et ungdomsmiljø med 14-åringers eget språk. Romanen har en autentisk tidskoloritt, men blir dessverre like overflatisk som miljøet den skildrer, sier Anne Cathrine Straume.

Bache-Wiig, Anna

Født 1975. Skuespiller og forfatter. Anna Bache-Wiig debuterte som forfatter i 2003 med romanen "Det aller fineste".

Ny rolle for Anna

Hun spiller heller bitch enn mild, og har for tida hovedrollen i ”Det kalde hjertet”. Men når Anna Bache-Wiig skriver selv, blir resultatet noe annet. Som romanen ”Det aller fineste”.

Sterk og troverdig

Antigone

Urpremiere om æresdrap i Bergen har blitt en sterk og troverdig forestilling. Sofokles eldgamle tragedie er like relevant i dag, mener P2s anmelder.

Helene

Helene framstår kanskje som bitchen i historien, men det er ikke ondskap som driver henne. Hun er forelsket i Roger og følger sine impulser der de fleste andre nok ville ha satt bremsene på. Hun mistolker Rogers uklare signaler og aksepterer ikke å bli dumpet uten kamp.

Lekestue, NRK1 søndager kl 21:10, reprise torsdag 23:20

En serie for alle

Roger Kurlands roman "Lekestue" var en av årets store kritikersuksesser i 1997. NRK Dramas serie på åtte episoder er basert på boka. Handlingen dreier seg rundt en hardtfestende kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no