skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: JØRGEN NORHEIM

Skogheim, Norheim og Moe-Repstad

Nils Christian Moe-Repstad
Boktilsynet denne uken gir deg oversikt over bøkene til Dag Skogheim, Nils Christian Moe-Repstad og Jørgen Norheim. Hør programmet her:

Ingen er så trygg i fare

Jørgen Norheim har skrevet en mangslungen, satirisk og varm roman, sier Anne Cathrine Straume om boken "Ingen er så trygg i fare". Den er innstilt til Nordisk Råds litteraturpris.

Norheim, Jørgen

Født 1952. Bor i Oslo. Jørgen Norheim debuterte i 1994 med romanen "Liten svein i bærskog ut". I 2002 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris med boken "Ingen er så trygg i fare".



Fra den mørke kroken:

Jørgen Norheim? Har hørt navnet...

Hva gjør du når du blir ringt opp av dagspressen på velkjent enquete-manér og journalisten nevner et navn på en forfatter du aldri i verden har hørt om? 1. Sier sannheten. 2. Drar på det: "Hm... lyder kjent...". Vi avslører hvem som faktisk har hørt om Jørgen Norheim.

Nominasjoner til Nordisk Råds litteraturpris

Alle nominasjonene til Nordisk Råds litteraturpris 2003 er nå offentliggjort.

Køltzow og Norheim nominert

Forfatterne Liv Køltzow og Jørgen Norheim er nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Køltzow med romanen "Det avbrutte bildet", og Norheim med romanen "Ingen er så trygg i fare".

Sterke Samlags-bøker

Helga Eriksen er blant de mange hundre forfatterne som ønsker å synes i høstens bokflom. Hun leste fra romanen "Rut" på Samlagets pressekonferanse onsdag formidddag.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no