skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: TONE HØDNEBØ

Hvor står norsk poesi?

"Men sannheten kom som et dikt" - slik lyder en linje hos lyrikeren Tone Hødnebø. Nå har linjen gitt tittel til en helt ny diktantologi, redigert av Steinar Opstad. Og Hødnebøs dikt er selvsagt med.

Språkets sannhet

- Gjennom diktet kan man nå nye sannheter, om man ikke kommer med konkrete svar, sier lyrikeren Tone Hødnebø, som roses for sin nye diktsamling "Stormstigen".

Stormstigen

Tone Hødnebø klarer fra samling til samling å skape en verden av bilder og ord som går inn til beinmargen av det å være menneske, sier Tom Egil Hverven.

Fløgstad og Hødnebø

Tone Hødnebø er nominert til Brageprisen for diktsamlingen "Stormstigen". Tom Egil Hverven anmelder den i Boktilsynet, der vi også diskuterer Kjartan Fløgstads nye roman "Paradis på jord".

Nominert til Brageprisen

Åsne Seierstad er blant de nominerte til Brageprisen 2002 med boken "Bokhandleren i Kabul". Hun skal konkurrere om prisen sammen med andre sterke kandidater.

Poesi-tid 21.oktober

"Stormstigen"

Lyrikkelskere venter i spenning på Tone Hødnebøs femte diktsamling. Du kan være med å klatre noen av de vertikale stigetrinnene i mandagens Poesitid-sending.

Hødnebø, Tone

Født 1962 i Tønsberg, bosatt på Nesodden. Tone Hødnebø debuterte i 1989 med diktsamlingen "Larm". Hun har mottatt flere priser for diktsamlingene sine.

Heidrar Hauge og lyrikken

19. september opnar Ulvik Poesifestival, der Olav H. Hauge sin forfattarskap står i sentrum. Målsetjinga er å fremja innsikt i poesien som uttrykksform.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no