skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: IMRE KERTÉSZ

Uten skjebne

Debutboken til årets ungarske nobelprisvinner i litteratur viser hvorfor han er en sentral forfatter i Europa, sier Tom Egil Hverven. Denne uken overrekkes prisen i Stockholm.

Ordfront søndag:

Mørk humor

Bøkene til ungarske Imre Kertész har alle Auschwitz skrevet over seg med store bokstaver. Ukens Ordfront er viet årets Nobelprisvinner i litteratur.

Kaddisj for et ikke født barn

- Det er lenge siden jeg har lest en så god roman, sier Tom Egil Hverven om Nobelprisvinneren Imre Kertész eneste bok på norsk.

- En vidunderlig mann

Overraskende, men veldig fortjent, mener oversetter Kari Kemény, som snart er ferdig med å oversette den andre boken som kommer på norsk av nobelvinneren Imre Kertész.

Kertész, Imre

Født 1929. Ungarsk forfatter og oversetter av jødisk herkomst. Overlevde konsentrasjonsleirene under 2. verdenskrig. Debuterte i 1975 med romanen "Steg for steg". Tildelt Nobelprisen i litteratur 2002.

Nobels litteraturpris til Kertész

Den ungarske jødiske forfatteren Imre Kertész tildeles Nobel litteraturpris for 2002. Prisen er på 10 millioner svenske kroner, og deles ut den 10. desember i Stockholm. - En vidunderlig mann


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no