skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: MERETE MORKEN ANDERSEN

Mandel

Til tross for at dette er en vakker tekst og et solid stykke arbeid, føles historien oppkonstruert og livløs, og karakterene løsner aldri helt fra boksidene, sier Boktilsynets Annette Orre om Merete Morken Andersens nye roman.

Problematisk fra Kjærstad

Jan Kjærstads nye roman "Kongen av Europa" er problematisk og ikke udelt vellykket, mener Boktilsynets Marta Norheim. Vi diskuterer også Merete Morken Andersens nye bok, "Mandel".

Pris til Morken Andersen

Amalie Skram-prisen går i år til forfatter Merete Morken Andersen. Jurymedlem for prisen, Gunnar Staalesen, berømmer forfatteren for hennes menneskeskildringer.

Hav av tid i sommer

Merete Morken Andersen ble belønnet med Kritikerprisen for romanen "Hav av tid" som kom i fjor. Hun har selv skrevet romanen om for opplesning i radio - hør den i sommer:

Morken Andersen på øret

- Jeg har skrevet om nettene, sier Merete Morken Andersen om boken "Hav av tid", der 16 år gamle Ebba tar sitt eget liv. Nå har hun skrevet hele romanen om til opplesnings-serie for radio.

Er skilt oppvekst en risiko?

Har barn som opplever at mor og far blir skilt større risiko for stoffmisbruk, psykiske lidelser eller selvmord? Spørsmålet har blitt aktuelt gjennom Merete Morken Andersens nye roman hvor dette er et hovedtema.

To nye norske

To høgst lesverdige romanar som skildrar unge menneske er tema i Boktilsynet. Olaug Nilssen (bildet) har skrive den eine.

Hav av tid

Denne romanen er et oppriktig forsøk på å nærme seg noe så alvorlig som et barns selvmord, sier Anne Cath. Straume om Merete Morken Andersens nye bok.

Andersen, Merete Morken

Født 1965 i Bergen. Debuterte i 1988 med punktromanen "Fra", og har siden utgitt romaner, dikt og sakprosa, samt redigert flere antologier. Fra 1992-97 var hun redaktør for tidsskriftet Vinduet, og hun arbeider nå som redaktør ved Aschehoug. Merete Morken Andersen er cand.philol. med hovedfag i litteraturvitenskap, og har også gått på forfatterstudiene i Bø og Bergen. Hun fikk Kritikerprisen 2002 for romanen "Hav av tid".

Hamskifte i kulturtidsskriftene

Kulturtidskrifter som Vinduet og Samtiden står overfor viktige hamskifter. Fremtiden til tidsskriftene ligger i Cyberspace, mener Knut Ameln Hoem.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no