skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: GEIR GULLIKSEN

Storby-klassiker på norsk

- "Berlin Alexanderplatz" er en fantastisk bok, som slett ikke er noen støvete klassiker, men aktuell som bare det, sier Knut Hoem om den tyske forfatteren Alfred Döblins store roman. Også Geir Gulliksen og Håvard Syvertsens samarbeidsroman "In vivo" får hederlig omtale i Boktilsynet denne uken.

Poetokrati

Geir Gulliksen skriver i essayet "Poetokrati" om hva som gjør god skjønnlitteratur bra og annerledes. Den er breddfull av anvendelige, inspirerende innspill, mener anmelder Knut Ameln Hoem.

Årets kuleste bøker

"Appelsinpiken" eller "Svein og rotta"? Diskusjonen går høylytt når Kulturbeitets panel hvar dag denne uken diskuterer barnebøker. Hør barnas dom:

Spøkelses-spekulasjoner

I sin første barnebok spekulerer Geir Gulliksen i hva som skjer med oss når vi dør. Bokens hovedperson blir et spøkelse.

Geir Gulliksen:

Våkner om natten og vil noe annet

Geir Gulliksen skriver lekent om litteraturen og om livet, men leserne blir ikke bergtatt av denne romanen.
MER  [Kultur]

Vil følge boka fra A til Å

- Hvis ikke jeg kan følge en bok fra første manus og helt fram til bokhandelen, får ikke jeg gjort jobben min godt nok, sier forlagsredaktør Geir Gulliksen, som ikke vil bli en metafor på kommersialiseringen i bokbransjen.
MER  [Kultur]

Gulliksen, Geir

Født i 1963. Forfatter og forlagsredaktør. Har vært en ivrig pådriver for mye av den nye litteraturen som dukket opp på slutten av 1990-tallet.

Suksess-forlegger går i protest

Forlagsredaktør Geir Gulliksen har sagt opp sin stilling i Tiden Norsk Forlag i protest mot kommersialiseringen i norsk bokbransje.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no