skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: GRO DAHLE

Nominert til gjev pris

4. mars deles kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok ut. De nominerte er Oskar Stein Bjørlykke: "Kom til dammen", Gro Dahle og Svein Nyhus: "Sinna mann", og Harald Rosenløw Eeg: "Alle duene".

Kritikernes nominerte

Gro Dahles og Svein Nyhus', "Sinna mann", er en av tre nominerte barnebøker. "Elvestengfolket", "Frost", "Trask", og "Ut å stjæle hester" er nominert til kritikerprisen for voksenbøker.

Jacobsen og Dahle i Boktilsynet

Vold er et tema i Boktilsynet denne uken - vi ser på to bøker som er så ulike som de kan få blitt. I Roy Jacobsens vikingroman "Frost" er blodhevn og vold en hverdagslig sak. I billedboken til Gro Dahle og Svein Nyhus er vold også en del av hverdagen. Hva skal et barn gjøre når pappa slår?

Snill

Gro Dahle og Svein Nyhus har skapt en suggererende, vittig og viktig bildebok, sier Anne Cathrine Straume om den Brage-nominerte "Snill".

Nominert til Brageprisen

Åsne Seierstad er blant de nominerte til Brageprisen 2002 med boken "Bokhandleren i Kabul". Hun skal konkurrere om prisen sammen med andre sterke kandidater.

Gro Dahle:

Loop

Med den vesle boka "Loop" har Gro Dahle skrive seg inn i ei av dei store grunnhistoriene i vår kultur på ein forbløffande og original måte.
MER  [Kultur]

Dahle om å være menneske

- Jeg har trent og trent i 39 år, men synes fremdeles det er vanskelig å tilpasse meg sosialt, sier Gro Dahle. Romanen "Loop" er det mest nærgående bildet av henne selv så langt.
MER  [Kultur]

Fredag 24. april 1998:

Gro Dahle i Leseforeningen

- Noen av diktsamlingene mine er et slags forskningsarbeid om familien, sier forfatteren Gro Dahle. Hun var gjest i Leseforeningen, der temaet var hennes eget forfatterskap.

Gro Dahle går nye veier

- Å skrive barnebøker er det morsomste jeg vet, sier forfatteren Gro Dahle. I høst kommer hun med den fantastiske fortellingen "Fem vinder over Tamalon".
MER  [Kultur]

Solid bokhøst

Erlend Loe, Øystein Lønn, Lars Saabye Christensen og Jostein Gaarder. Høsten byr på sterke forfatternavn.
MER  [Kultur]

FLERE SAKER
Vær sinna! (21.03.2001)
Dahle, Gro  (15.09.2000)

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no