skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: HERBJØRG WASSMO

Et glass melk takk

Den nye romanen til Herbjørg Wassmo «Et glass melk, takk», er en av de mest politiske denne bokhøsten. Men historien burde vært fortalt i en mer sober tone, mener NRKs anmelder.


Hele intervjuet:

Tre jubilanter

Tre av Norges største forfattere debuterte i 1976: Anne Karin Elstad med "Folket på Innhaug", Lars Saabye Christensen med "Historien om Gly" og Herbjørg Wassmo med diktsamlingen "Vingeslag". 30 år etter er de like aktuelle, og ute med nye bøker.

Program 5: 26. september

Jubilerende debutanter

Det er 30 år siden tre av Norges største forfattere debuterte. Bokprogrammet har truffet Anne Karin Elstad, Lars Saabye Christensen og Herbjørg Wassmo som alle feirer jubileet med rykende ferske bokutgivelser.

Seierstad og Wassmo i Boktilsynet

- En bragd av en bok, sier Tom Egil Hverven om Åsne Seierstads reportasjebok fra Irak, "Hundre og én dag". Hvorfor boken er en bragd får du svar på i Boktilsynet, som også diskuterer Herbjørg Wassmos nye roman "Flukten fra Frank".

Flukten fra Frank

Den prisbelønte og storselgende Herbjørg Wassmo er ute med romanen "Flukten fra Frank". Marta Norheim lot seg ikke rive med.

Bonnevie selger boken

Samtidig som storfilmen "Jeg er Dina" vises på kino landet over, håper forleggerne å lokke nye lesere til å kjøpe romanen.
MER  [Kultur]

Publikumsstrøm til Dina

Billettene til "Jeg er Dina" var revet bort under premierehelgen - til tross for anmeldernes lunkne kritikker.
MER  [Kultur]

Jeg er Dina

Storslått og dramatisk om en kvinnesjebne, men det glipper mot slutten. Maria Bonnevie er sensasjonell som Dina, mener NRKs filmanmeldere.

Tidligere vinnere av Kritikerprisen

Kritikerprisen har vært utdelt siden 1950, og det er medlemmene i Norsk kritikerlags seksjon for litteratur som stemmer på tre forhåndsnominerte kandidater. Disse har mottatt kritikerprisen i litteratur for beste skjønnlitterære verk for voksne:
MER  [Kultur]

Krevende Dina

For skuespiller Maria Bonnevie er rollen som Dina hennes største utfordring. Også regissøren av "Jeg er Dina", Ole Bornedal, kom til kort for den krevende kvinneskikkelsen.
MER  [Kultur]

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no