skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: OLAV ANGELL

Oslo i demring

Oversetteren, jazzentusiasten og forfatteren Olav Angell avslutter sin trilogi om Oslo med nye minnebilder fra et liv tett på Oslo og jazzen på femti og sekstitallet

Om kunsten og livet

Ikke bare én, men to romaner som på forskjellig vis handler om kunsten og livet får du i Boktilsynet denne uken.

Kjærlighetssang til Oslo

- Det er mitt eget liv jeg skriver, samtidig som jeg har fanget inn min kjærlighet til Oslo, sier forfatteren og språk-ekvilibristen Olav Angell.

Jazzkonsert for Olav Angell

Mandag startet Oslo Jazzfestival med en hyllest en viktig bakmann i norsk jazz. Hans instrument er skrivemaskin-tastaturet, ble det sagt da festivalen hyllet Olav Angell. LES OGSÅ: Samler på ord.

Angell, Olav

Født 1932 i Trondheim. Bosatt i Oslo. Forfatter og oversetter. Debuterte med diktsamlingen "Burlesk" i 1966. Har skrevet lyrikk, romaner og noveller, og har oversatt mye amerikansk samtidslitteratur. På 80-tallet var han initiativtager til en rekke poesifestivaler i Oslo, og han har også vært redaktør av tidsskriftet Poesi og formann i Norsk Jazzforum. Tildelt Bastianprisen (oversetterforeningens pris) i 2006 for sine mange oversettelser.

Samler på ord

Han har samlet på ord siden han var guttunge, forfatteren og oversetteren Olav Angell. Nå fyller han 70 år, og hylles med jazzkonsert på Victoria Teater i Oslo søndag.

Ordfront, søndag 12. mai:

James Joyce på syre

Den myteomspunne amerikanske forfatteren Thomas Pynchon er gjort tilgjengelig på norsk. Hør mer om bøkene og forfatterskapet i Ordfront!

Pynchon på norsk

En av USAs aller viktigste forfattere, Thomas Pynchon, er omsider oversatt til norsk. Begivenheten ble markert med et eget litterært seminar om den gåtefulle kunstneren.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no