skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2002

Glad prisvinner

- Jeg er glad for at jeg fikk en pris for en roman som fanger hele mitt forfatterskap, sier Lars Saabye Christensen. Tirsdag kveld mottar han Nordisk Råds litteraturpris.

Lars Saabye Christensens "Halvbroren":

Tenk: Både god og populær!

At Nordisk Råds jury ikke frykter det populære, er et godt tegn, sier Anne Cathrine Straume i denne kommentaren over fjorårets litterære suksess:
MER  [Kultur]

Jubelår for jubilant

2001 har vært et jubelår for Lars Saabye Christensen. I sitt 25-årsjubileum som forfatter skriver han sitt livs roman, og mottar priser i bøtter og spann. Kronen på verket var Nordisk Råds Litteraturpris, som overrekkes i oktober.
MER  [Kultur]

Unison ros

Sjelden har kritikere og lesere vært så samstemte i sin dom som over "Halvbroren". Her kan du se video med forfatteren selv!
MER  [Kultur]

Halvbroren vant, men:

Radio-kolleger i Sverige og Finland holder den grønlandske romanen "Saltstøtten" som favoritt til Nordisk Råds litteraturpris. Hør diskusjonen her!
MER  [Kultur]

Nordisk Råds litteraturpris: historikk

Nordisk Råds litteraturpris ble opprettet av de nordiske landenes regjeringer i 1961, som et tiltak for å stimulere den nordiske litteraturen. Prisen ble første gang delt ut i 1962, og var da på 50 000 kroner. Nå er prisbeløpet hele 350 000 danske kroner, og prisen deles ut hvert år.
MER  [Kultur]

Tidligere vinnere av Nordisk Råds litteraturpris

Nordisk Råds litteraturpris gikk både i 2001 og i 2002 til en nordmann, henholdsvis Jan Kjærstad og Lars Saabye Christensen. Her følger en oversikt over alle prisvinnerne:
MER  [Kultur]

Kandidater til Nordisk Råds pris 2002

13 nordiske forfattere venter i spenning på at Nordisk Råd skal offentliggjøre vinneren av litteraturprisen 2002. 350 000 kroner skulle vel komme godt med? Bare spør Jan Kjærstad...
MER  [Kultur]

Hør Halvbroren på radio!

Han vant nordisk mesterskap i litteratur, Lars Saabye Christensen. Nå kan du høre boken på radio, i "Verdt å lese" på NRK P2.
MER  [Kultur]

Nominert til nordisk pris

Lars Saabye Christensen og Hans Herbjørnsrud er de norske kandidatene til Nordisk Råds litteraturpris.
MER  [Kultur]

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no