Hopp til innhold

KS om lærerstreiken: Oppriktig bekymret

Styreleder i KS Gunn Marit Helgesen sier til NRK at de er klare til å sette seg tilbake til forhandlingsbordet og bli enige med de streikende lærerorganisasjonene.

– Men det er flere parter som må ta ansvar. KS er én part, lærerorganisasjonene er en annen part. Vi er beredt til å sette oss til bords og finne løsninger, og vi har forsøkt å spille inn løsninger, sier Helgesen.

Hun legger til at forhandlingsrommet er begrenset:

– Vi har kommet med et forslag til løsning som vi mente kunne imøtekomme noen av lærernes ønsker. Men vi er også lojale mot de 37 andre forbundene som vi faktisk har inngått avtale med. Det handler om tillit til at når vi inngår avtaler, så står vi fast ved det, sier hun.

Helgesen sier også KS er opptatt av dem streiken rammer:

– Vi er oppriktig bekymret for våre elever, i likhet med foreldrene og elevene selv. Selvfølgelig er vi det, og vi skulle gjerne sett at denne streiken hadde vært løst og helst unngått, sier Helgesen.

– Hva sier du til de elevene som nå har mistet mange uker med viktig skolegang?

– Jeg synes det er fryktelig beklagelig og det spørsmålet burde også stilles til lærerorganisasjonene, for vi har ikke bedt noen om å gå ut i streik.

I alt er det 8200 lærere som er tatt ut i streiken. Fra mandag har også Norsk Lektorlag varslet at de tar ut ytterligere 29 av sine medlemmer.

Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS
Foto: Kristina Kalinina / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no