NRK Meny
Kristin
Foto: Privat

Kristin-saken

Oppsummert

Drapsdømte Henning Hotvedt er i Borgarting lagmannsrett dømt 13 års fengsel og til å betale 4,6 millioner kroner i oppreisning til familien til Kristin Juel Johannessen (12) som ble drept i 1999. Høyesterett har forkastet Hotvedts anke.

 • Vil endre loven etter Kristin-saken

  Foreldrene til Kristin Juel Johanssen, som ble drept i 1999, får ikke voldsoffererstatning fordi saken er for gammel. Nå vil Arbeiderpartiet at man legger tidspunktet for domfellelse til grunn, i stedet for tidspunktet for voldshandlingen, skriver NTB.

 • Kristins far: Nok er nok

  Faren til Kristin Juel Johannessen forstår ikke hvorfor mannen som er dømt for drapet på datteren hans, vil påklage Høyesteretts avgjørelse. – Det er noe som heter nok er nok. Når Høyesterett har sagt sitt, så burde det være nok, sier faren.

 • Klager Kristin-saken inn til FN

  Mannen som er dømt for drapet Kristin Juel Johannessen, vil klage den rettslige behandlingen av saken inn for FN. – Vi er ikke enige med Høyesterett. Det er naturlig ut fra forståelsen vår av FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter, sier advokat Brynjar Meling til VG.

 • Faren til Kristin lettet

  Faren til Kristin Juel Johannessen sier han er lettet over at Høyesterett forkastet Henning Hotvedts anke. I fjor høst ble han dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin. – Nå er vi ferdig, og vi behøver ikke å tenkte på en ny runde i rettssystemet.

 • Forkaster anken i Kristin-saken

  Henning Hotvedts anke etter at han ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen er forkastet av Høyesterett.

lagmannsrett har bestemt at Henning Hotvedt skal dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen
lagmannsrett har bestemt at Henning Hotvedt skal dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen
Faren til den drepte Kristin Juel Johannessen kommenterer dommen i Borgarting Lagmannsrett.
Aktor Alf Martin Evensen kommenterer dommen etter drapet på Kristin Juel Johannessen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no