Hopp til innhold
Annette Vilhelmsen går av som SF-leder
Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix

Krise i dansk politikk

Oppsummert

Anette Vilhelmsen, leder i Socialistisk Folkeparti (SF) i Danmark, varslet i januar 2014 at hun trekker seg. SF trekker seg også fra den rødgrønne regjeringen. SF gikk inn i regjeringssamarbeid med Socialdemokraterne og Radikale Venstre i 2011.

 • Pia Olsen Dyhr ny SF-leder?

  Tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr seiler opp som den heteste kandidaten til ledervervet i partiet SF etter at Annette Vilhelmsen varslet at hun trekker seg, melder Danmarks Radio. SF valgte i siste uke å trekke seg fra den rødgrønne koalisjonsregjeringen.

  Pia Olsen Dyhr
  Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp
 • Skifter parti midt i regjeringskrise

  – Socialdemokraterne nå er det partiet som best favner mine holdninger, skriver helseminister Astrid Krag på sin Facebook-side. Partiet hennes SF trakk seg i dag fra regjering etter intern uenighet.

 • SF sa ja til salg

  Den danske Folketingets finansutvalg har godkjent at aksjer i delvis statseide Dong Energy kan selges til Goldman Sachs. Salget splittet partiet SF og førte til at de trakk seg fra regjering.

 • SFs egen avgjørelse

  Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt avviste på en pressekonferanse at hun hadde stilt noe ultimatum til SF i forbindelse med de interne uenighetene knyttet til salget av aksjer i Dong Energy.

Forventer tett samarbeid mellom SF og regjeringen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no