UNDERSØKELSER
Foto: Tone Staude / NRK

Kriminelle gjenger i Oslo

Oppsummert

Riksadvokat Tor-Aksel Busch varsler en nasjonal innsats mot gjengkriminalitet. Nå løftes arbeidet inn i Samordningsorganet, som i tillegg til hans eget kontor består av Kripos, Politidirektoratet og Oslo-politiet.

 • Foreslår nye gjengtiltak

  Regjeringen setter ned et straffelovråd, som skal komme med forslag til endringer i straffeloven om gjeng- og ungdomskriminalitet. – Vi vil slå ned på rekruttering og deltagelse i kriminelle organisasjoner, sier justisminister Jøran Kallmyr til VG.

 • Tidligere gjengmedlem drapstiltalt

  En mann i 30-årene, tidligere kjent som profil i B-gjengen i Oslo, må i dag møte i retten, siktet for drapsforsøk. I mai 2012 ble en mann i slutten av 20-årene skutt på Furuset. Mannens forsvarer sier til Dagbladet at han ikke erkjenner straffskyld.

 • Etterforsker bestikkelse i Marokko

  Politiet i Marokko etterforsker to politibetjenter de mener kan ha blitt bestukket i forbindelse med utlevering av en leder i gjengen Young Bloods, skriver VG. I Norge er han blant annet siktet for medvirkning til drapsforsøk og kidnapping.

 • Gjengmedlem blir varetekstfengslet

  En mann som beskrives som en leder i Oslo-gjengen Young Bloods, blir varetektsfengslet i fire uker. Han får brev og besøkskontroll i hele fengslingsperioden. Mannen ble pågrepet i Marrakech i Marokko i fjor høst.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no