NRK Meny
Slobodan Praljak drikker det som skal være gift i retten
Foto: - / AFP

Krigsforbrytere i Haag

Oppsummert

Seks bosnisk-kroatiske ledere er funnet skyldige i krigsforbrytelser under krigen i Bosnia-Hercegovina på 1990-tallet. Rettssakene foregår i FNs menneskerettighetsdomstol i Haag. Krigsforbryterdømte Slobodan Praljak begikk selvmord i retten.

 • Kunne ikke oppdaget giftflaske

  Giftflasken som den dømte krigsforbryteren Slobodan Poljak drakk under rettssaken i Haag i november var så liten at den ikke kunne vært oppdaget med dagens regler for kroppsvisitasjon. Det slår en intern FN-gransking av dødsfallet fast, melder AFP.

 • Krigsforbryter døde av cyanid

  Nederlandsk påtalemyndighet opplyser at krigsforbryterdømte Slobodan Praljak døde etter inntak av kaliumcyanid, melder Reuters. Det var under en rettssak i Haag denne uken at Praljak inntok giften etter å ha fått opplest sin dom på 20 års fengsel.

 • Obduksjon av krigsforbryter igang

  Tysk aktorat opplyser at obduksjonen av krigsforbryterdømte og nå avdøde Slobodan Praljak er igang, melder AFP. Praljak sjokkerte menneskerettighetsdomstolen i Haag da han drakk gift etter å ha fått opplest sin dom under rettssaken denne uken.

  Krigsforbryterdømte Slobodan Praljak drikker gift i retten
  Foto: - / AFP
 • Starter egen etterforskning

  Krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) starter egen etterforskning av Slobodan Praljaks død. Praljak tok gift og døde onsdag etter å ha blitt dømt 20 års fengsel for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Slobodan Praljak drakk det han hevdet var gift etter å ha blitt dømt for krigsforbrytelser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no