Mulla Krekar i Oslo tingrett
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Krekar sikta for terrorplanlegging

Oppsummert

Najmuddin Faraj Ahmad (mulla Krekar) er tiltalt for terrorplanlegging i Italia. Rettsaken har blitt utsatt flere ganger. Neste planlagte rettsmøte er 7. mai 2019. Ifølge tiltalen ledet han et nettverk kalt Rawti Shax med tilknytning til IS.

 • Rettssaken mot Krekar fortsetter

  Tirsdag fortsetter rettssaken mot mulla Krekar og hans angivelige terrornettverk i Bolzano i Nord-Italia. Saken har blitt utsatt flere ganger. Ifølge Brynjar Meling går utviklingen i saken mot at hans klient vil bli dømt uten at han er til stede.

 • Rettssak mot Krekar utsett til mai

  Krekar-saka i Italia sniglar seg vidare etter at mullaens forsvararar måndag fekk innvilga tolk av retten. Det tyder at dei for første gang kan få snakka med Krekar. Så blei dato for neste rettsmøte sett til 7. mai, ifølgje ABC Nyheter.

  Mulla Krekar vitner i utleveringssaken i juni 2016
  Foto: Martin H. W. Zondag
 • – Krekar vil aldri reise til Italia

  Mulla Krekars advokat, Brynjar Meling, seier til NTB at Krekar aldri reiser til Italia om ikkje Kongen i statsråd godkjenner at Krekar kan utleverast. Krekar er tiltalt i ein terrorrettssak i Italia, men vil ikkje reise ut av Noreg utan returgaranti.

 • Krekar reiser ikke til Italia

  Mandag starter rettssaken mot mulla Krekar i den italienske byen Bolzano, der han er terrortiltalt. Likevel har ikke Krekar noen plan om å reise til Italia, melder TV2. Rettsprosessen stanset opp den 10.desember.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no