Hopp til innhold
Mulla Krekar i Oslo tingrett
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Krekar frikjent for trusler

Oppsummert

Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som «mulla Krekar» er i lagmannsretten frikjent for trusler etter at han først ble dømt til 1,5 års fengsel for å ha kommet med drapstrusler mot kurderen Halmat Goran i et intervju med NRK.

 • –Krekars gode navn og rykte ødelagt

  Mulla Krekars forsvarer Brynjar Meling sier til TV 2 det er to forhold bak kravet om 200.000 kroner i oppreisning. – Det ene er antall dager man har sittet. Og så er det slik at man får oppreisning når man har fått ødelagt sitt gode navn og rykte.

 • Mulla Krekar krever 200.000 kroner

  Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, krever 200.000 kroner i oppreisning etter at han i Borgarting lagmannsrett ble frikjent for trusler etter å ha sittet mer enn et halvt år i varetekt, melder TV 2.

 • Krekar må betale 40.000 til Goran

  Mulla Krekar må betale 40.000 kroner i oppreising til Halmat Goran, har Borgarting lagrett avgjort. Krekars advokat Brynjar Meling seier til Aftenposten at dommen vil bli anka.

 • Krekar vil kreve erstatning

  Mulla Krekars advokat Brynjar Meling, sier til NRK at hans klient vil kreve erstatning av den norske stat for urettmessig varetekt. – Den som har vært urettmessig straffeforfulgt har krav på erstatning for de dagene han har sittet i varetekt, sier han.

Krekar er dømt til fengsel i 18 måneder.
Mulla Krekar i Oslo tingrett

Krekar: – Alt dette er på grunn av mitt utseende og skjegg

Mulla Krekar i Oslo tingrett

Krekar: – Hvor er menneskerettighetene?

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no