Mulla Krekar
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Krekar etterforskes i Tyskland

Oppsummert

I rettsbegjæringer om bistand til etterforskning sendt til Sverige kommer det fram at tysk politi har en større etterforskning av Mulla Krekar og andre personer som er mistenkt for å ha planlagt å opprette et nytt ekstremistnettverk i Europa.

 • Krekar avhørt av tysk politi

  Mulla Krekar har blitt avhøyrt av tysk politi i Noreg seier statsadvokat Marit Bakkevig. Krekar har tidlegare stadfesta i retten at han har eit nettverk på internett, men seier at han berre driv med undervising i koranen.

  - Vi har bistått dei då dei var her og avhøyrte Krekar og ein annan person om deira synspunkt på dette nettverket, stadfestar Bakkevig.

 • PST: – Vi kjenner den tyske etterforskningen av Krekar

  – Jeg kan bekrefte at vi kjenner til den tyske etterforskningen og at PST har bistått tysk politi i sakens anledning, men jeg kan ikke utdype dette noe videre. Vi henviser til tysk politi og uttale seg om saken, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK.

  Mulla Krekar soner nå en dom for trusler i Kongsvinger fengsel. NRK vet at det har vært folk fra tysk politi i Norge i år i forbindelse med deres etterforskning.

 • Tysk politi: – Mulla Krekar leder europeisk terrornettverk

  Tysk politi etterforsker mulla Krekar for å være leder for et ekstremistnettverk i Europa, skriver Aftenposten, som henviser til det svenske nyhetsmagasinet Expo. Politiet har mistenkt 10 personer for å være en del av nettverket. Alle er født i Irak, men bor i ulike land i Europa.

  – Tysk politi har begjært Krekar avhørt, og det skal skje i en domstol. Han skal ha kjennskap til forhold som omhandler dette nettverket som man etterforsker, sier Ronnie Jakobsson hos påtalemyndigheten i Stockholm til Expo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no