Strålebehandling Radiumhospitalet
Foto: Elin Martinsen / NRK

Kreftbehandling

Oppsummert

Over 30.000 nordmenn har kreft, ifølge Kreftregisteret. Det er dobbelt så mange som for 50 år siden. Lungekreft tar flest liv, mens det er flest som får prostatakreft og brystkreft. Kreftbehandling koster samfunnet 40 milliarder kroner i året.

 • Kreftsenter tilbyr dyr behandling

  Aleris kreftsenter på Frogner utvider og ansetter en ny kreftlege etter økende pågang av alvorlig syke kreftpasienter som vil ha dyr behandling det offentlige ikke vil betale for, skriver Fagbladet Journalen. Prislappen kan komme opp i millionbeløp.

 • Hard trening lindrer kreft-fatigue

  Forsøk viser at hard trening kan motvirke ekstrem utmattelse, eller fatigue, hos kreftpasienter. I en ny svensk studie ble 100 kvinner med brystkreft satt til å trene hardt. De opplevde mindre trøtthet enn kvinner som ikke trente, melder SVT.

 • Ynskjer nye grep i kreftbehandlinga

  Nye medisinar og tidleg diagnose gjer at langt fleire pasientar lever med dødeleg kreftsjukdom i mange år. Det gjer at behovet for lindrande behandling aukar. Det skriv norske forskarar i ein internasjonal rapport, ifølgje Aftenposten.

 • Bergensfirma med ny kreftpille

  Eit firma frå Bergen har utvikla ei pille som kan hindre aggressive kreftformer i å spreie seg, skriv VG. Bioteknologiselskapet Bergenbio la fram resultatet av fleire studiar på medikamentet Bemcentinib under ein kreftkonferanse i Chicago måndag.

 • 1 av 3 får senskader av kreft

  En av tre som er blitt kreftfrie, er plaget av seinskader. Forskning, nye behandlingsmåter og bedre medisin gjør at flere overlever kreftsykdommen. Det betyr likevel ikke at de er friske. Mange lider av plagsomme senskader..

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no