NRK Meny
Jordskjelv Japan
Foto: JIJI PRESS / Afp

Kraftig jordskjelv sør i Japan

Oppsummert

Minst 47 mennesker er døde og om lag 2.000 er skadd i de to jordskjelvene i Japan de siste dagene. Nær en kvart million mennesker er bedt om å evakuere regionen på øya Kyosho sørvest i landet.

 • Dødstallene stiger i Japan

  Nesten en uke etter det første jordskjelvet i Kumamoto-området i Japan, rammes de overlevende av etterskjelv og kraftig regn. Dødstallene har nå steget til 47. Flere er fremdeles savnet, og hundrevis bor i bilene sine, melder Reuters.

  Jordskjelv Japan
  Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp
 • Jordskjelvøy blir katastrofeområde

  Japans statsminister Shinzo Abe sier mandag at han snarest vil erklære områdene som ble rammet av jordskjelvene forrige uke for katastrofeområder. Det vil åpne for at myndighetene kan bruke mer penger på gjenoppbygging og annen nødvendig hjelp.

 • Toyota stanser bilproduksjon

  Toyota har midlertidig stanset produksjonen av biler i Japan som følge av de to store jordskjelvene som rammet øya Kyushu torsdag og lørdag. Årsaken er at flere av selskapets underleverandører har fått sine produksjonslokaler ødelagt.

 • Hektisk redningsarbeid i Japan

  Bedre vær gjør at letemannskaper kan sette helikoptre inn i redningsarbeidet etter flere jordskjelv i Japan. Det er frykt for at flere personer kan ligge fanget under sammenraste bygninger

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no