Ødelagt fasade på boligblokk etter eksplosjon i Linköping
Foto: Jens Johansson

Kraftig eksplosjon i Linköping

Oppsummert

Flere leiligheter fikk store skader etter en kraftig eksplosjon ved en boligblogg i Linköping i Sverige fredag morgen. Rundt 25 personer skal være lettere skadet. Universitetssykehuset er i kriseberedskap. Politiet jobber utfra en kriminnell handling

 • – Ingen ble alvorlig skadd

  Politiet i Linköping holder pressekonferanse om fredagens eksplosjon. Ingen ble alvorlig skadd. Avdelingen for grov voldskriminalitet etterforsker saken, men det er for tidlig å si om det er snakk om terror- eller gjengkriminalitet, ifølge politiet.

  Politiet oppdaterer om bombe i boligområde sist fredag
 • Gjenstand i Linköping ufarlig

  Den mistenkelige gjenstanden som natt til mandag ble funnet i Linköping i Sverige, ikke langt fra åstedet for en stor eksplosjon på fredag, viste seg å være ufarlig, melder SVT. Det er klart etter at politiets bombegruppe har undersøkt gjenstanden.

 • Minstenkelig gjenstand i Linköping

  En mistenkelig gjenstand er funnet i Linköping i Sverige, ikke langt fra det området der det var en eksplosjon fredag, opplyser politiet. Politiet fikk melding om gjenstanden ved 23.30-tiden søndag kveld. Politiets bombegruppe er sendt til stedet.

 • Avviser at MC-medlem var mål

  Lederen for MC-klubben No Surrender avviser opplysninger i svenske medier om at et av deres medlemmer var mål for eksplosjonen i Linköping. Eksplosjonen i et boligstrøk i Linköping fredag er en av de største i Sverige på 20 år.

 • 29 år gammal mann var truleg målet

  Den svenske avisa Expressen melder at ein 29 år gammal mann med tilknyting til ein MC-klubb, var det eigentlege målet for bombeangrepet mot eit bustadområde i den svenske byen Linköping fredag morgon.

Politiet oppdaterer om bombe i boligområde sist fredag

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no