Hopp til innhold

Kraftig brann i russisk ammunisjonslager

To russiske landsbyer ble evakuert etter at det brøt ut en kraftig brann i et ammunisjonslager i nærheten av grensa til Ukraina torsdag.

Brannen skjer bare dager etter eksplosjoner på en militærbase og i et ammunisjonslager på den russisk-okkuperte Krim-halvøya, som Russland kaller sabotasje.

Brannen fredag oppsto i nærheten av landsbyen Timonovo, som ligger mindre enn 50 kilometer fra grensa til Ukraina i Belgorod-provinsen, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Ingen er skadd, men beboerne i Timonovo og Soloti like i nærheten ble bedt om å holde avstand.

En video lagt ut i sosiale medier viser en enorm ildkule og en tjukk svart røyksøyle. En annen video, tatt opp litt lenger borte, viser flere eksplosjoner i rask rekkefølge.

Tidligere i august ble en person drept og flere skadd i en kraftig eksplosjon på flybasen Saki på Krim, og noen dager senere var det en ny enorm eksplosjon i et våpenlager på halvøya. I det siste tilfellet la russerne skylden på ukrainske sabotører.

Siden starten av krigen har Russland gjentatte ganger anklaget Ukraina for å stå bak angrep på russisk territorium, særlig i Belgorod-regionen. I forrige måned traff en rakett sentrum av provinshovedstaden, og fire personer mistet livet.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no