Demonstrasjoner i Kosovo
Foto: Visar Kryeziu / AP

Kosovo

Oppsummert

Nasjonalforsamlingen i Kosovo har vedtatt å opprette en egen hær. Dette er ventet å øke spenningen til nabolandet Serbia som har motsatt seg at landets tidligere provins skal få full selvstendighet.

 • Serbia: Kosovo-hær blir FN-sak

  Serbias utanriksminister ber om hastemøte i FNs tryggingsråd etter at Kosovo har vedteke å danne ein hær. Serbia meiner opprettinga av ein hær er eit brot med den FN-resolusjonen som avslutta krigen mellom nabolanda i 1999, og meiner ein Kosovo-hær vil destabilisere regionen.

 • Kosovo vedtok egen hær

  Nasjonalforsamlingen i Kosovo har vedtatt å opprette en egen hær. Det melder nyhetsbyrpået AFP. Dette er ventet å øke spenningen til nabolandet Serbia som har motsatt seg at landets tidligere provins skal få full selvstendighet.

 • USA støtter Kosovo-hær

  USAs regjering støtter Kosovos ønske om å bygge opp en egen hær, sier den amerikanske ambassadøren i Pristina. Nato, som de siste 20 årene har ledet en internasjonal styrke som stått for landets forsvar, er negative.

 • Åtvarar Kosovo mot å få eigen hær

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg åtvarar Kosovo mot å gå vidare med planane om å gjere dei nasjonale tryggingsstyrkane om til ein hær. Nasjonalforsamlinga i landet skal etter planen halde ei avstemming om dette den 14. desember.

 • Protester i Kosovo

  Tusener av mennesker protesterer mot grenseendringer i Kosovo. Territoriebytte har dukket opp som en mulig løsning på den langvarige striden mellom Serbia og Kosovo under forhandlingene som pågår mellom Thaci og Serbias president Aleksandar Vucic.

  Demonstrasjoner i Kosovo
  Foto: Visar Kryeziu / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no