Unibuss skilt
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Korrupsjonsskandalen i Unibuss

Oppsummert

Lederen og flere ansatte i det kommunale busselskapet Unibuss i Oslo er dømt for grov korrupsjon. De seks hovedtiltalte ble dømt til i alt 23 års fengsel i tingretten. Tirsdag starter saken i Borgarting lagmannsrett.

 • Ni måneders fengsel for korrupsjon

  Høyesterett dømmer en tidligere vedlikeholdsleder i Unibuss til ni måneders fengsel for medvirkning til grov korrupsjon. Straffen er den samme som i tingretten og lagmannsretten. To andre ble i forrige uke dømt til mer enn fire års fengsel i saken.

 • Unibuss-saken til Høyesterett

  Onsdag skal Høyesterett se på straffenivået for tre av de domfelte i Unibuss-saken. Seks personer er domfelt i saken, som handlet om en omfattende korrupsjonskultur i Oslos kommunale busselskap Unibuss. Det skriver NTB.

 • Tiltalt for grov korrupsjon

  En mann i 50-årene fra Oppegård møter til uka i retten, i kjølvannet av den store korrupsjonssaken i Unibuss.Mannen er tiltalt for å ha betalt 250.000 kroner i bestikkelser for å få et byggeoppdrag på et Unibuss-anlegg.

 • Mildere straff for Unibuss-dømte

  De to Østfoldmennene som var innblandet i Unibuss-korrupsjonssaken har fått lavere straffer i dommen fra ankesaken. Borgarting lagmannsrett har dømt de to til henholdsvis fire år og ni måneder, og fem år i fengsel. Begge dommer er mildere enn dommen fra Fredrikstad tingrett. Samtidig har lagmannsretten frafalt erstatningskravene på til sammen 9.8 millioner kroner, som tingretten avgjorde de skulle betale tilbake til Unibuss. De to er dømt for ha mottatt flere millioner kroner i kontanter eller tjenester for å sikre at underleverandører fikk avtaler med busselskapet. Begge er også fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet, ha en ledende stilling i et selskap, eller sitte i et selskaps styre på ubestemt tid.

 • Unibuss-saken opp for lagmannsrett

  Ankesaken til fem personer som i fjor ble dømt for grov korrupsjon i den såkalte Unibuss-saken, starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Selskapets tidligere sjef har trukket sin anke og må sone 3,5 år i fengsel, skriver VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no