Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan vil ha slutt på protestene
Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Korrupsjonsoffensiv i Tyrkia

Oppsummert

Tyrkisk politi etterforsker påstander om bestikkelser blant regjeringsmedlemmer. Landets innenriksminister, økonomiminister og miljøminister har trukket seg i det som ser ut til å bli en stadig mer alvorlig korrupsjonsskandale.

 • Tyrkiske minstre må ikke til retten

  Fire tidligere ministre i Tyrkia må likevel ikke møte i retten i forbindelse med en korrupsjonsskandale i 2013. Det avgjorde en parlamentskommisjon mandag, ifølge AFP. Saken rystet sittende statsminister Erdogans regjering hardt da den sprakk.

 • 20 politifolk pågrepet i Tyrkia

  20 tyrkiske politifolk er arrestert, mistenkt for å ha avlyttet flere samfunnstopper. Flere fra politi og sikkerhetstjenesten er arrestert, etter at lydopptak ifjor ble brukt til å underbygge korrupsjonsanklager mot president Recep Tayyip Erdogan.

 • Tyrkia dropper korrupsjonstiltaler

  Den tyrkiske påtalemyndigheten har besluttet å droppe korrupsjonsrettssaker mot 53 personer. Vanskeligheter med å finne bevis på at de er medlemmer av en kriminell organisasjon, oppgis som begrunnelse for at det ikke blir noen tiltaler.

 • Slipper korrupsjonssak

  Det vil ikke bli reist sak mot 60 tyrkere som var siktet i en korupsjonssak som inkluderte sønnen til en tidligere miljøminister. Årsaken er bevismangel, melder Reuters/AFP. 30 personer er fortsatt siktet, blant dem sønnene til to andre ministre.

 • Strid om Facebook og YouTube

  Tyrkias president Abdullah Gül avviser at Facebook og Youtube blir stengt. Tidligere i dag uttalte statsminister Erdogan at nettsidene skulle stenges, etter at anklager om korrupsjon ble publisert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no