Hopp til innhold
Skuespiller Felicity Huffman og mannen William H. Macy på vei til retten
Foto: Katherine Taylor / Reuters

Korrupsjon ved eliteskoler i USA

Oppsummert

Minst 50 personer er siktet for å ha bestukket eller å ha tatt imot bestikkelser for å la elever få studere ved eliteuniversiteter i USA uten de riktige kvalifikasjonene. Flere Hollywood-skuespillere og næringslivstopper er siktet.

 • Sier hun kan bevise sin uskyld

  «Full House»-skuespiller Lori Loughlin og hennes ektemann, Mossimo Giannulli, sier de har bevis som viser at de er uskyldige i collegeskandalen. De to er er tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar for å sikre sine to døtre plass på et universitet.

 • Huffman anker ikke

  Hollywood-stjerna Felicity Hoffmann ble fredag dømt til 14 dagers fengsel, bot på 30.000 dollar og 250 timer samfunnstjeneste, for å ha bestukket en eliteskole til å ta inn datteren sin. Lørdag morgen sier hun til AP at hun godtar straffen.

 • Huffman dømt til 14 dager i fengsel

  Skuespiller Felicity Huffman er dømt til 14 dager i fengsel etter å ha betalt bestikkelser for å få datteren sin inn på et toppuniversitet i USA. Hun må også gjøre 250 timer samfunnstjeneste og betale en bot på 30.000 dollar.

  Felicity Huffman på vei inn i retten
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Huffman erkjenner straffskyld

  «Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman har erkjent seg skyldig i å ha betalt bestikkelser for å få datteren inn på et eliteuniversitet. Hun risikerer fengselsstraff for sin rolle i den landsomfattende skandalen.

 • Innrømmer universitetsbestikkelser

  Tidligere seiletrener ved det amerikanske universitetet Stanford, John Vandemoer har sagt seg skyldig i å ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere elever til skolen, uten å ta hensyn til om de var kvalifiserte på sportslig grunnlag.

  John Vandemoer utenfor retten i Boston.
  Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no