Pedro Pablo Kuczynski
Foto: Mariana Bazo / Reuters

Korrupsjon i Peru

Oppsummert

De to tidligere presidentene i Peru, Pedro Pablo Kuczynski og Alejandro Toledo, er begge anklaget for å ha tatt imot bestikkelser fra entreprenørselskapet Odebrecht i bytte mot lukrative kontrakter. Begge nekter for anklagene.

 • Perus ekspresident er død

  Perus tidligere president Alan Garcia er død, melder AFP. Han var under etterforsking for korrupsjon og skjøt seg selv da politiet kom for å pågripe ham. Garcia var president i periodene 1985 til 1990 og fra 2006 til 2011.

  Perus tidligere president Alan Garcia
  Foto: Alex Wong / AFP
 • Perus ekspresident skutt og såret

  Perus tidligere president Alan Garcia skjøt seg selv da politiet kom for å pågripe ham, bekrefter ekspresidentens advokat til en lokal tv-stasjon. Garcia er under etterforskning for korrupsjonsanklager. Han er nå operert for skuddskader i hodet.

 • Ekspresident arrestert for fyll

  Perus tidligere president Alejandro Toledo er arrestert i California for fyll, og måtte overnatte i arresten, melder nyhetsbyrået Reuters. Toledo har bodd i USA siden 2017, og er begjært utlevert til Peru, hvor han er anklaget for grov korrupsjon.

  Alejandro Toledo Manrique
  Foto: HANDOUT / REUTERS
 • Presidentar kan bli fengsla i Peru

  Fire tidlegare presidentar i Peru kan hamne i fengsel, etter at påtalemakta inngjekk ein avtale med den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht. Selskapet har erkjent å ha bestukke maktpersonar i fleire land i bytte med lukrative kontraktar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no