Najib Razak
Foto: MOHD RASFAN / AFP

Korrupsjon i Malaysia

Oppsummert

Tidlegare statsminister i Malaysia, Najib Razak, er skulda for korrupsjon. Han var statsminister i landet frå 2009 fram til 2018.

 • Rettssaken mot Razak er utsatt

  Rettssaken mot Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er utsatt på ubestemt tid. Han er anklaget for korrupsjon og hvitvasking av penger. Det er ikke satt noen ny dato for rettssaken, men de antar at den vil starte om rundt to måneder.

 • Tiltalt for svindel med milliardar

  USAs justisdepartement har tatt ut tiltale mot den malaysiske finansmannen Low Taek Jho for kvitvasking av fleire milliardar dollar. Han er tiltalt for svindel med store summar frå eit investeringsfond som skulle fremje økonomisk vekst i Malaysia.

 • Eksstatsminister korrupsjonstiltalt

  Malaysias eksstatsminister Najib Razak og tidligere finansminister Irwan Abdullah er begge tiltalt for bedrageri på tilsammen 13 milliarder norske kroner. Begge nektet straffskyld da tiltalene ble lest opp i retten i Kuala Lumpur.

  Eksstatsminister Najib Razak ankomemr retten i KUala Lumpur 25 okt 2018,
  Foto: Yam G-Jun / AP
 • 25 nye anklager mot eksminister

  Malaysias eksstatsminister Najib Razak er siktet på 25 nye punkter for korrupsjon og hvitvasking. Han er anklaget for å ha tappet det statlige utviklingsfondet 1MDB for 4,5 milliarder dollar, samt å ha overført nær 700 millioner dollar til seg selv.

  FILE PHOTO: Malaysia's former prime minister Najib Razak arrives to give a statement to the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) in Putrajaya
  Foto: Lai Seng Sin / Reuters
 • Nye anklager mot eksstatsminister

  Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er siktet for tre tilfeller av hvitvasking i tilknytning til den omfattende korrupsjonssaken mot ham. Razak ble pågrepet i juli og anklages for å ha tappet et statlig fond for flere milliarder dollar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no