Brasils president Michel Temer holder en tale
Foto: Evaristo Sa / AFP

Korrupsjon i Brasil

Oppsummert

En rekke toppolitikere i Brasil er de siste årene blitt mistenkt eller tiltalt for korrupsjon. Flere store selskaper er også innblandet i det som kalles verdens største korrupsjonssak.

 • Lula har sluppet ut av fengsel

  Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva slapp fredag ut av fengsel etter at en dommer bestemte at han skulle løslates. Lula er dømt for korrupsjon, men saken er anket og i mellomtiden settes han fri..

 • Beordrer at Lula slippes fri

  I Brasil har en dommer beordret at den tidligere presidenten Luiz Inacio Lula da Silva skal løslates fra fengsel. Dette er et resultat av en ny dom i høyesterett. Lula er dømt for korrupsjon og hvitvasking av penger.

 • Eks-president Lula kan bli satt fri

  Høyesterett i Brasil har kommet med en kjennelse som betyr at tildigere president Lula da Silva kan bli satt fri, melder nyhetsbyrået AFP. Lula ble itidligere i år dømt til 13 års fengsel for korrupsjon.

 • Høyesterett løslater ikke Lula

  Brasils høyesterett avviser anken fra tidligere president Lula, som begjærte seg løslatt mens en gransking skal vurdere om korrupsjonsdommen mot ham er gyldig,

 • Unngår å vurdere løslatelse av Lula

  Høyesterett i Brasil skulle tirsdag vurdere løslatelse for eks-president Luiz Inácio Lula da Silva, men trakk seg overraskende tilbake uten å ta det opp. Anmodningen om løslatelse kom etter lekkasjer som reiser tvil om grunnlaget for dommen mot ham.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no