NRK Meny
Brasils president Michel Temer holder en tale
Foto: Evaristo Sa / AFP

Korrupsjon i Brasil

Oppsummert

En rekke toppolitikere i Brasil er de siste årene blitt mistenkt eller tiltalt for korrupsjon. Flere store selskaper er også innblandet i det som kalles verdens største korrupsjonssak.

 • Ekspresident får igjen passet

  En føderal dommer i Brasil har gitt ordre om at tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva skal få tilbake passet som ble inndratt forrige uke for å unngå at han kunne forlate landet. Lula ble nylig dømt til tolv års fengsel for korrupsjon.

 • Stiller til valg tross fengselsdom

  Foran 10.000 tilhengere lovet Brasils ekspresident Lula da Silva at han stiller til valg, til tross for at han samme dag ble dømt til tolv års fengsel.

 • Opprettholder dommen mot Lula

  En brasiliansk ankedomstol opprettholder den ni år lange dommen for korrupsjon og hvitvasking mot tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva. Kjennelsen betyr at Lula kan bli hindret fra framtidig deltakelse i nye valg, melder nyhetsbyrået Ap.

 • Petrobras inngår milliardforlik

  Det brasilianske oljeselskapet Petrobras betaler 2,95 milliarder dollar i et forlik i et gruppesøksmål i USA knyttet til korrupsjon, melder NTB. Utbetalingen i forliket, som må godkjennes av en domstol i New York, er på nærmere 24 milliarder kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no