NRK Meny
Brasils president Michel Temer holder en tale
Foto: Evaristo Sa / AFP

Korrupsjon i Brasil

Oppsummert

En rekke toppolitikere i Brasil er de siste årene blitt mistenkt eller tiltalt for korrupsjon. Flere store selskaper er også innblandet i det som kalles verdens største korrupsjonssak.

 • Står fast ved Lula som kandidat

  Brasils arbeiderparti slår fast at Luiz Inácio Lula da Silva fortsatt er deres presidentkandidat, til tross for at han sitter fengslet for korrupsjon. Han ble i fjor dømt til over 12 års fengsel.

  President i Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva
  Foto: EVARISTO SA / AFP
 • AP: Lula er i politiets varetekt

  Den korrupsjonsdømte ekspresidenten Luiz Inacio Lula da Silva er i politiets varetekt. Den brasilianske ekspresidenten er dømt til tolv års fengsel for korrupsjon. Han er også tiltalt i flere andre korrupsjonssaker.

 • Hindrer Lula i å overgi seg

  En stor mengde tilhengere hindret Luiz Inacio Lula da Silva i å overgi seg til politiet lørdag ettermiddag. Den korrupsjonsdømte ekspresidenten i Brasil sa tidligere lørdag at han ville la seg arrestere, men det ville ikke tilhengerne hans gå med på.

 • Lula vil overgi seg

  Brasils ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva har ifølge AFP sagt at han vil overgi seg til politiet. Samtidig gjentar han at han mener han er uskyldig. Lula hadde frist til klokken 22 norsk tid fredag til å gå til politiet i Coritiba frivillig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no