Hopp til innhold

Konsesjonsloven

  • Klager på konsesjonsnekt

    Aksjeselskapet Krogstad Skov har klaga på at kommunen nekta konsesjon då dei fekk for å overta nokre av eigedomane til Hans Rasmus Astrup, skriv Romerikes blad. Astrup testamenterte to storgardar med skogsområde til stiftinga som selskapet eig. Lillestrøm kommune stemte nei til konsesjonen fordi dei ikkje ville at eit aksjeselskap skulle eige og drive store skogsområde.

    Klaga frå selskapet går blant anna ut på at saka ikkje fekk god nok individuell behandling, og at blant anna ordføraren i nabokommunen Eidskog, der noko av eigedommen ligg, påverka avstemminga. Det er statsforvaltaren i Viken som skal behandle klaga.

  • Får ikkje konsesjon på giganteigedom

    Aksjeselskapet Krokstad Skov får ikkje konsesjon på ein giganteigedom i Lillestrøm skriv Romerikes Blad.

    Avdøde milliardær Hans Rasmus Astrup budde på garden Skjatvedt, og gav eigedomen og tilhøyrande skog til aksjeselskapet i testamentet sitt. Verdiane på eigedomane kan vere verdt mellom 200 og 300 millionar kroner.

    I dag sa fleirtalet i formannskapet i Lillestrøm nei til å gi aksjeselskapet konsesjon for eigedomen. Hovudgrunnen er at politikarar frå Senterpartiet og Arbeidarpartiet meiner eigeforma som aksjeselskap gjer det mogleg at tomta hamnar i utanlandske hender, og at dei difor ikkje kan gi konsesjon.

  • Ulltveit-Moe vil kapre matjord

    Jens Ulltveit-Moe står klar til å kapre matjord dersom landbrukspolitikken liberaliseres. – Det er helt bortreist å dyrke korn like i nærheten av Oslo og andre store byer. Det er veldig bra at regjeringa vil fjerne konsesjonsloven, sier milliardæren.

  • Listhaug slipper med kritikk

    Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) får fortsatt kritikk fra KrF og Venstre for håndteringen av saken om priskontroll ved salg av landbrukseiendommer, men slipper å trekke tilbake omstridt brev. I brevet ba hun kommunene om ikke å legge avgjørende vekt på pris, selv om Stortinget ennå ikke har endret konsesjonsloven.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no