Hopp til innhold
Storming av Kongressen 6. januar 2020
Foto: John Minchillo / AP

Storming av Kongressen

Oppsummert

Tusenvis av Trump-tilhengere var 6. januar 2021 samlet i Washington for å protestere mot valgresultatet. Rundt 2000 brøt seg inn i Kongressen. En kongresskomite vil stille daværende president Donald Trump for retten for å ha oppildnet til opprøret.

  • USAs høyesterett avviser anke fra mann som mistet jobben etter kongresstormingen

    USAs høyesterett har avvist anken fra en mann i New Mexico som mistet jobben i en fylkesadministrasjon for å ha deltatt i kongresstormingen i januar 2021.

    Couy Griffin beskrives som en cowboy-pastor som ble berømt for å arrangere en rekke hestekaravaner til støtte for daværende president Donald Trump.

    Han er den hittil eneste valgte tjenestemannen som har mistet jobben på grunn av angrepet på Kongressen for å hindre at Joe Biden ble godkjent som USAs president. (NTB)

  • Tre nye arrestert tre år etter Kongress-stormingen

    På dagen tre år etter stormingen av Kongressen i USA har amerikansk politi pågrepet tre mistenkte i saken. De tre er blant annet siktet for overfall på offentlige tjenestepersoner og uroligheter på Capitol Hill. melder danske TV 2.

  • Colorados høyesterett diskvalifiserer Trump

    Colorados høyesterett diskvalifiserer USAs tidligere president Donald Trump fra å delta i delstatens presidentvalg.

    Kjennelsen vil ikke tre i kraft før 4. januar, og den kan ankes, melder Reuters.

    Høyesterett peker i sin begrunnelse på stormingen av Kongressen i januar 2021, og sier at Trump har gjort seg skyldig i oppvigleri.

    Trumps valgkampanje varsler at de vil anke avgjørelsen til USAs høyesterett, skriver Reuters.

    (NTB)

  • Funnet skylding i å ha vist forakt for Kongressen

    Den tidligere Trump-rådgiveren Peter Navarro er kjent skyldig i å ha vist forakt for Kongressen etter at han trosset 6. januar-komiteens begjæring om å vitne.

    Navarro nektet å vitne eller å overgi dokumenter til komiteen som etterforsker kongresstormingen 6. januar 2021. Han ble torsdag funnet skyldig på to tiltalepunkter.

    Navarro var rådgiver i handelsspørsmål for tidligere president Donald Trump. Han var også involvert i landets koronahåndtering. (NTB)

    Tidligere Trump-rådgiver funnet skylding i å ha vist forakt for Kongressen
    Foto: Mark Schiefelbein / AP
  • Proud Boys-leder dømt til 22 år i fengsel

    Proud Boys-leder Enrique Tarrio er dømt til 22 års fengsel for stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Han har dermed fått den desidert strengeste straffen så langt.

    Tarrio er funnet skyldig i «opprørs-sammensvergelse» og andre lovbrudd.

    Han var ikke selv i Washington, D.C. da Kongressen ble stormet, men påtalemyndigheten mener Tarrio organiserte og styrte medlemmer av den høyreekstreme gruppa, som deltok i stormingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no