NRK Meny
Prins Daniel fortel om vesleprinsen.
Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

Kongeleg fødsel i Sverige

Oppsummert

Prinsesse Victoria av Sverige fekk om kvelden 2. mars ein son. Prinsen blir nummer tre i den svenske arverekkja.

 • Prinsedåp i Sverige i mai

  Sveriges lille prins Oscar skal døpes 27. mai, melder det svenske hoffet. Prinsen er kronprinsesse Victoria og prins Daniels andre barn og ble født 2. mars. Hans fulle navn og tittel er prins Oscar Carl Olof, hertug av Skåne.

 • Første bilde av nyfødte prins Oscar

  Det svenske kongehuset har lagt ut det første bildet av fem dager gamle prins Oscar Carl Olof. Bildet er tatt på Haga slott. Prinsesse Victoria av Sverige fikk sønnen 2. mars.

  Prins Oscar
  Foto: Kungahuset.se
 • Nyfødd prins heiter Oscar

  Den nyfødde svenske prinsen har fått namnet Oscar Carl Olof. Det opplyser Kongen i Sverige, Carl Gustaf til pressen på slottet i Stockholm. Prinsen er det fjerde barnebarnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

 • Estelle møtte sin nyfødte lillebror

  Kongehuset i Sverige har publisert det første bildet av den nyfødte prinsen. Prinsesse Estelle møtte i morges lillebroren for første gang på Karolinska sjukhuset i Stockholm, før kronprinsesse Victoria, prins Daniel og barna dro hjem til Haga slott.

 • Sverige har fått ein prins

  Prinsesse Victoria har i kveld fødd ein liten prins, som blir nummer tre i arverekkja i det svenske kongehuset. Alt står bra til med mor og barn, opplyser pappaen, prins Daniel.

  Prins Daniel fortel om vesleprinsen.
  Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no