Konflikten om Vest-Sahara

Oppsummert

Vest-Sahara er i praksis i dag delt i to av en FN-kontrollert buffersone. Partene i konflikten står mellom Marokko og uavhengighetsbevegelsen Polisario. Siden 1991 har det stått fredsbevarende FN-styrker i landet.

 • Håp om fred i Vest-Sahara

  Tonen var forsiktig optimistisk da de FN-støttede samtalene om Vest-Sahara ble avsluttet torsdag. Partene er enige om nye samtaler over nyttår. – En fredelig løsning på denne konflikten er mulig, sier FN-utsending Horst Köhler.

 • Nye samtaler for Vest-Sahara

  FN er vert for de første fredssamtalene om Vest-Sahara siden 2012. Onsdag samlet FNs Vest-Sahara-utsending, frigjøringsbevegelsen Polisarios, samt utenriksministrene fra Marokko, Algerie og Mauritania rundt bordet. Samtalene avsluttes torsdag.

 • Avviser påstander om våpenleveranse

  Iran avviser anklagene fra Marokko om at iranerne er involvert i våpenleveranser til frigjøringsbevegelsen Polisario i Vest-Sahara. Det skjer etter at Marokko tirsdag kunngjorde at landet bryter sine diplomatiske forbindelser med Iran.

 • Marokko bryter med Iran

  Marokko bryter diplomatiske bånd til Iran, og anklager iranerne for å ha vært innblandet i våpenleveranser til Polisario i Vest-Sahara. Marokkos utenriksminister Nasser Bourita hevder våpnene kom fra Irans allierte Hizbollah i Libanon, melder AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no