Konflikten i Nord-Irland

 • Eks-leder i Real IRA drept

  To bevæpnede menn har overfalt og drept en tidligere leder fra utbrytergruppen Real IRA i den irske byen Cork, opplyser politiet. Vitner så mennene nærme seg Aidan O'Driscoll bakfra, og skyte ham i ryggen og mens han lå på fortauet.

 • Siktet for IRA-bombe

  En tidligere IRA-veteran (43) har blitt siktet for å stå bak bilbomben som tok livet av 29 sivile i den nordirske byen Omagh i 1998. Det var det mest dødelige angrepet under hele konflikten i Nord-Irland.

 • Et siste forsøk på å få partiene på gli

  Den amerikanske diplomaten Richard Haass kom i dag til Belfast for å gjøre et siste forsøk på å få de nordirske partiene til å bli enige på flere områder. Den britiske provinsen har hatt en urolig høst.

 • Auka beredskap etter eksplosjon

  Politiet i Nord-Irland har skjerpa beredskapen etter at ei 60-kilosbombe vart forsøkt detonert i Belfast i går kveld. Politiet seier det i det siste har vore fleire forsøk på å forstyrre freden i landet.

 • I Nord-Irland er det framleis spent mellom katolikkar og protestantar, og dei siste dagane har kampar blussa opp att. 56 politifolk og to sivile vart skadde då det kom til kampar mellom folk som ville gjennomføre ei katolsk markering, og politiet som ville stoppe dei. Les meir om saka her.

  Sjå video frå Belfast, der det har vore uroleg dei siste dagane.
Sjå video frå Belfast, der det har vore uroleg dei siste dagane.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no