Kongo
Foto: NRK

Konflikten i Kongo

Oppsummert

Opprørsgruppen M23 gikk inn i Kongo fra Rwanda og tok over Goma og andre byer helt øst i landet. Siden har det vært spent stemning i området. I forhandlinger i Uganda skal gruppen ha lovet å trekke seg ut, men forflytningen har stadig blitt utsatt.

 • Bemba løslatt

  Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba er i dag løslatt fra fengsel. Den internasjonale straffedomstolen (ICC) frikjente han i forrige uke for krigsforbrytelser.

 • Bemba løslates

  Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har beordret at Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba skal løslates etter at han i forrige uke ble frikjent for krigsforbrytelser.

 • Tidligere visepresident frikjent

  Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har omgjort en dom på 18 års fengsel til full frifinnelse for Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba. Han ble i juni 2016 funnet skyldig i krigsforbrytelser begått i Den sentralafrikanske republikk.

 • Opprørsgruppen M23 i Kongo utsetter tilbaketrekkingen fra regionshovedstaden Goma med 48 timer. Det opplyser en talsmann for opprørerne.

  NRKs mann i Goma, Lars Sigurd Sunnanå, sier dette skaper usikkerhet. –Mange tror nå at de kan bli værende lengre. Blant annet fordi de forsyner seg av befolkningens kjøretøyer og at de også ellers plyndrer, sier Sunnanå fra Kongo.

  Kart: Lars Sigurd Sunnanå i Goma, Kongo
Kart: Lars Sigurd Sunnanå i Goma, Kongo

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no