Kongo
Foto: NRK

Konflikten i Kongo

Oppsummert

Opprørsgruppen M23 gikk inn i Kongo fra Rwanda og tok over Goma og andre byer helt øst i landet. Siden har det vært spent stemning i området. I forhandlinger i Uganda skal gruppen ha lovet å trekke seg ut, men forflytningen har stadig blitt utsatt.

 • Nye kamper nordøst i DR Kongo

  Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Den demokratiske republikken Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag.

 • Bemba løslatt

  Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba er i dag løslatt fra fengsel. Den internasjonale straffedomstolen (ICC) frikjente han i forrige uke for krigsforbrytelser.

 • Bemba løslates

  Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har beordret at Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba skal løslates etter at han i forrige uke ble frikjent for krigsforbrytelser.

 • Tidligere visepresident frikjent

  Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har omgjort en dom på 18 års fengsel til full frifinnelse for Kongos tidligere visepresident Jean-Pierre Bemba. Han ble i juni 2016 funnet skyldig i krigsforbrytelser begått i Den sentralafrikanske republikk.

Kart: Lars Sigurd Sunnanå i Goma, Kongo

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no