NRK Meny
Myanmarske flyktningar i Kachin-området
Foto: Patrick BODENHAM / Afp

Konflikt mellom Kina og Myanmar

Oppsummert

Myanmar har innvilget 6.996 innsatte amnesti og løslatelse. Det er i alt 210 utlendinger i gruppen som nå slippes fri, av dem er 155 kinesere. Kinesiske myndigheter hadde protestert kraftig mot dommen mot landets borgere.

 • Myanmar gir fanger amnesti

  Myanmar har innvilget 6.996 innsatte amnesti og løslatelse. Løslatelsen ble gjort kjent torsdag av regjeringskilder overfor nyhetsbyrået Reuters. Det er i alt 210 utlendinger i gruppen som nå slippes fri, av dem er 155 kinesere.

 • Dømt til livstid for ulovlig hogst

  Kina protesterer etter at en domstol i Myanmar onsdag dømte 153 kinesere til livstid i fengsel for ulovlig hogst. Over 400 kjøretøyer og 1.600 tømmerstokker ble beslaglagt da myndighetene i Myanmar gikk til aksjon og arresterte kineserne i januar.

 • Suu Kyi møtte Kinas president

  Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi møtte torsdag Kinas president Xi Jinping i Beijing, men det er ikke kjent hva de to snakket om. Det er høyst uvanlig at Kina tar imot en utenlandsk opposisjonsleder. Det er ikke kjent hva de to skal snakke om, ifølge NTB.

 • Aung San Suu Kyi til Kina

  Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi besøker Kina neste uke, melder det kinesiske kommunistpartiet. Nobelprisvinneren vil være i Kina fire dager sammen med medlemmer av partiet hennes; National League for Democracy (NLD).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no