Demonstrasjoner i Etiopia
Foto: TIKSA NEGERI / Reuters

Konflikt i Tigray

Oppsummert

I Tigray-regionen i Etiopia har regionale styrker gjort opprør samtidig som det pågår en grensekonflikt med nabolandet Sudan Både etiopiske regjeringsstyrker og eritriske soldater anklages for kringsforbrytelser. Minst 60.000 er drevet på flukt.

 • Norge er bekymret over Tigray

  Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i etiopiske og eritreiske uniformer.

 • Forverret situasjon i Tigray

  Den humanitære situasjonen i regionen Tigray i Etiopia er forverret, melder FN. Det er heller ingen bevis på tilbaketrekking av eritreiske tropper fra den konfliktherjede regionen, ifølge den assisterende generalsekretæren for humanitære spørsmål Mark Lowcock.

 • Eritreiske soldater drepte sivile

  Eritreiske soldater skal ha skutt og drepte minst ni sivile i byen Adwa i den etiopiske Tigray-provinsen, ifølge Amnesty. Etiopias statsminister sier at Eritrea ville trekke sine styrker ut av Tigray. Men fortsatt melder Reuters om massakrer.

 • FN: To flyktningleirer helt ødelagt

  FN sier deres folk har nådd fram til to leirer for eritreiske flyktninger i Tigray nord i Etiopia og at begge er ødelagt. FNs høykommissær for flyktninger er dypt bekymret for situasjonen for eritreiske flyktninger som har måttet forlate leirene.

 • Etiopia: Eritrea ut av Tigray

  Eritrea skal trekke styrkene sine ut av Tigray-regionen nord i Etiopia. Det har Eritrea og Etiopia blitt enige om, sier Etiopias statsminister Abiy Ahmed. Krigen mellom regionale styrker i Tigray og regjeringstyrkene brøt ut i november i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no