skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
kommentar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kommentar Sist oppdatert 16:09
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: TOM EGIL HVERVEN KOMMENTERER

Å bringe Ibsen til verden

Den nye Ibsen-utgaven er god, men ikke god nok. Kulturministeren bør sørge for at Norge får de autoriserte versjonene av Ibsens dramaer ut til verden, mener Tom Egil Hverven.

Å plagiere livet

Dersom en forfatter bruker stoff fra livet til venner eller familie, må han regne med debatt, mener Tom Egil Hverven i en P2-kommentar om Hanne Ørstavik og Nikolaj Frobenius.

Hvorfor lese Karl Ove Knausgård?

Ukas P2-kommentar har bare et mål. Den skal få deg til å ville lese Karl Ove Knausgårds roman ”En tid for alt”. Hvis du ikke vil lese romanen, råder jeg deg til å stoppe her. Ellers vil det gå med deg som med meg, skriver Tom Egil Hverven.

”White people suger!”

- Det gikk opp for meg at det er første gang noen har ropt et rasistisk uttrykk til meg. Jeg er stengt inne i en hvit manns kropp, skriver Tom Egil Hverven i ukas P2-kommentar.

Hukommelse og ødeleggelse

Hvorfor ødelegger mennesker seg selv, i Jerusalem og andre byer? Forfatteren W.G. Sebald skriver usedvanlig godt om forholdet mellom minne og destruktivitet, mener Tom Egil Hverven i ukas P2-kommentar.

Jeg var en fundamentalist

Skal vi forstå og godta at folk sprenger seg selv og andre i lufta? Ja, i en viss forstand må vi det. Fundamentalismen er uttrykk for et raseri over forskjeller og ufrihet skapt av oss i Vesten, mener Tom Egil Hverven.

Hva skal vi med litteratur?

Bokprisdebatten kjører seg fast. Hva skal vi egentlig med litteratur, spør Tom Egil Hverven i P2-kommentaren om Hegnar og Must, bokpriser og svenskehets. Han anbefaler tidsskriftene "Prosa" og "Luj" som veier ut av uføret.

Seierstads burkha og Hegers hatt

- Åsne Seierstad og Anders Heger er for meg ingen store skurker. Jeg mener likevel at Seierstad går rundt i norskspråklig burkha, mens Anders Heger går med for mange hatter, skriver Tom Egil Hverven i ukas P2-kommentar.

Moralens sjanser i markedet

Det finnes verre ting enn lav valgdeltakelse, sa Knut Olsen i NRK1s folkemøte denne uka, og la til: ”Det verste som kan skje, er vel at vi skulle komme til å kjede oss”.

Om paradis og makt

Poesien og kunsten kan avsløre at det onde ikke bare finnes der ute, hos de andre, i røverstatene. Monsteret sitter like godt i hodet til den som stempler andre som fiender. For eksempel USA, slik filmen "Apokalypse nå redux" viste, kommenterer Tom Egil Hverven.

FLERE SAKER

 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no