skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
kommentar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kommentar Sist oppdatert 16:09
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: FLERE KOMMENTARER AV ATTA ANSARI

Muhammed og kunstnerisk frihet

Muhammed Jemen Danmark (Foto: K.Fazaa, AFP)
Debatten om karikaturtegninger av Muhammed er for lengst blitt kuppet av ekstremister på begge sider, skriver Atta Ansari i sin kommentar.

Norsk-pakistansk sommel

Foto: Privat
Iqbal-saken viser behovet for at statsminister Jens Stoltenberg styrker samarbeidet med Pakistan når han reiser til landet neste uke, skriver NRK-journalist Atta Ansari.

Kommentar:

Al Hurra for Bush

Den siste måneden har to nye arabiske satellittkanaler blitt lansert i Midt-Østen. Kanalenes eiere heter Saudi-Arabia og USA. Al-Ikhbariya har som mål å motvirke fordommer mot Saudi Arabia. Al Hurra bedyrer uavhengighet fra USA og vil basere seg kun på fakta. Men skepsisen blant folk er stor og de nye kanalene har en vanskelig oppgave foran seg.

- Forbudet mot skaut er talibansk

Taliban innførte burka med sharialover i hånden. Den franske republikken innfører nå forbud mot skaut og andre synlige religiøse symboler med demokratiske lover i hånden. Felles for påbudet i Afghanistan og forbudet i Frankrike er tvangselementet.

Blondinen, bokhandleren og profeten

NRKs kulturjournalist Atta Ansari etterlyser en Seierstad-debatt fri for "lettvinte og fiktive" betraktninger. - Seierstad-saken er i ferd med å bli en sak mellom en trangsynt muslimsk mann og en opplyst liberal norsk kvinne, mener Ansari.

Den arabiske TV-krigen

Ved siden av den egentlige krigen mellom Irak og USA-ledede styrker pågår det en voldsom mediekrig i den arabiske TV-verdenen. Aldri før har arabisktalende TV-seere fått så omfattende dekning av en krig i deres egen region som nå.

P2-kommentaren

Vår tids arvesynd

Pressen har gjort det til regel å oppgi etnisk bakgrunn til siktede og tiltalte i kriminalsaker. To rettsavgjørelser har idømt tilleggstraff fordi lovbryterne ikke var av norsk opprinnelse. Det er på tide å kriminalisere denne fokuseringen på etnisitet. Dette er vår tids arvesynd, mener Atta Ansari.

Atta Ansari kommenterer

Atta Ansari har arbeidet som programleder for Innvandrer-redaksjonen i NRK Radio, og har vært reporter for Nyhetskanalen og Østlandssendingen. For tiden arbeider han med kulturnyheter i P2. Nedenfor finner du de kommentarene Atta Ansari har skrevet for NRKs nettsider.

Om politikk og verdien av alderdom

Jeg skulle ønske at bestefar kunne bo hjemme hos meg. Tenk om han kunne sove på mitt rom og sitte i en gyngestol i stua vår og lese eventyr for meg hver eneste kveld. Hvorfor er det bare guttunger på sju år som tenker slik tanker? Hvorfor tør ikke vi voksne menn tenke slik, spør Atta Ansari.


 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no