skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
kommentar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kommentar Sist oppdatert 16:09
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: FRODE GRYTTEN KOMMENTERER

Stø kurs rett bakover

Familiebilen var eitt av symbola på framsteg og sosialdemokratisk velferd i 60-åras Norge. Men korleis står det til med den sosialdemokratiske draumen i dag? Arbeiderpartiet gjorde i år det dårlegaste valet sidan 1921, og Stoltenberg har bulka bilen.

Frå kaptein til sisteval

Det finst knapt nokon verdig sorti for ein briljant fotballspelar. Diego Maradona liknar no mest på ein av figurane i Teletubbiane, og eksempla på forfall er mange. Denne veka la Jan Åge Fjørtoft fotballskoa på hylla, og det er ikkje berre enkelt for han heller.

Kjærteikn frå Herr Nokia

Store delar av det norske folk har ein mobiltelefon på innerlomma. Ein mobiltelefon er komprimert einsemd, ein trådlaus livmorsstreng til verda og kjærleiken, skriv kommentator Frode Grytten.

Høytid som salgskonsept

Forretningsdesignet ”Jul” og ”Halloween” har fått et godt grep rundt månedene oktober, november og desember, og ødelagt det vakre ved både julaften og allehelgensdag. Det mener kommentator Per Olav Reinton

First we take Manhattan

Leornard Cohens hit "First we take Manhattan, then we take Berlin" blei klassifisert som upassande etter terrorangrepa på USA. Men låta har aldri vore meir passande, meiner Frode Grytten.

Når hurtighet er Gud

President Bush ser ut til å ha fortrengt at dei som utførte terroren i USA allerede er døde. Med all sin gamaldagse galskap og gudstru styrta dei inn i vår tids store gud, hurtigheita. Det skriv kommentator Frode Grytten.

Valets kvalar

I realiteten har Norge bare 9,5 politikarar som vert skyssa landet rundt i taxi, meiner Frode Grytten.

Beretninga om ein varsla triumf

Løpet er kjørt. Løpet er over. Det kongelige bryllaup var ein solid heimesiger for den norske folkesjela, seier Frode Grytten.


 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no