Passkiosk
Foto: Vilde Elgaaen / NRK

Kø på passkontorer

Oppsummert

Regjeringen har bestemt at 64 små passkontorer skal legges det. Tallet på passkontorer blir kuttet fra 141 til 77 innen neste sommer. Det betyr at mange får lengre reisevei, men politiet lover lengre åpningsgtider og bedre service.

 • Tar grep for å korte ned passkøane

  30 personar er tilsett i både faste og midlertidige stillingarm for å få bukt med dei lange køane mange har vært i for å få pass i politidistrikta Oslo, Øst og Sør-Øst. Samstundes blir det og mogleg å bestille time 150 dagar i forvegen.

 • Passbestilling 150 dager frem i tid

  Det er åpnet for timebestilling 150 dager frem i tid for å dekke passbehovet på Østlandet. Det er også blitt ansatt flere nye medarbeidere for å møte etterspørselen.

 • 200.000 nye timer for å hindre kø

  For å fjerne passkøene på Østlandet åpnes det nå for timebestilling 150 dager fram i tid. Totalt legges det ut nærmere 200.000 timer for bestilling av pass fram mot sommeren, opplyser Politidirektoratet.

 • SMS-varsel når passet utløper

  Fra neste år kommer folk til å få en påminnelse via SMS ca. ett år før passet går ut, med tilbud om time for fornyelse. På Østlandet er det ventetid på opptil 90 dager for å få nytt pass.

 • Løser passkaos med SMS

  Folk vil få en SMs med en påminnelse når passet deres holder på å gå ut og automatisk på tilbud om en time for å fornye det. Dette vil skje fra 2020, sier politidirektør Skulstad. Det vil føre til at utstedelsen av pass vil bli fordelt utover året.

Passkontor forsvinner

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no