Kvinne knivstukket på Grünerløkka
Foto: Daniel D.Laabak / TIPSER.NO

Knivstikking i Oslo

Oppsummert

En kvinne i 20-årene skal ha blitt knivstukket på Grünerløkka i Oslo natt til søndag 7. april. En mann i 40-årene er pågrepet, og politiet tror kvinnen var et tilfeldig offer.

 • Dømt for vold tidligere

  Mannen som er siktet for å ha knivstukket to kvinner på Grünerløkka i Oslo er tidligere dømt for vold. Hans Christian Brodwall Nielsen, som i 2017 ble slått til av mannen som nå er siktet, mener også han var et tilfeldig offer.

 • Varetektsfengslet etter knivstikking

  Mannen i 40-årene som er siktet for to drapsforsøk etter knivstikkingen på Grünerløkka i Oslo i helgen, er varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett. Det melder VG. Politiet tror kvinnene som ble stukket var tilfeldige ofre.

 • Samtykka til fire veker i fengsel

  Mannen i 40-åra som stakk ei kvinne i 20-åra med kniv på Grünerløkka i Oslo på sundag har samtykka varetektsfengsla i fire veker. Han kan få brev- og besøksforbod. Mannen vedgår ikkje straffskuld.

 • Sikta mann er tidlegare dømd

  Mannen som er sikta for å ha stukke ei kvinne i 20-åra med kniv på Grünerløkka natt til sundag er tidlegare dømd. For to år sidan blei han dømd for vald mot ein annan mann på t-bana i Oslo. Han fekk då fjorten dagar i fengsel og ei prøvetid på to år.

 • Må til rettspsykiatrisk undersøking

  Mannen som stakk ei kvinne i 20-åra med kniv på Grünerløkka natt til sundag er sendt til ei førebels rettspsykiatrisk undersøking. Han er sikta for drapsforsøk, opplyser politiadvokat Rita Parnas i Oslo politidistrikt til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no