Hopp til innhold
Knivstikking i Nore og Uvdal
Foto: Lise Åserud / NTB

Knivstikking i Numedal

Oppsummert

Minst tre personer er skadet etter en knivstikking i Numedal. Gjerningsperson er pågrepet.

 • Samtykker til åtte nye uker

  Mannen som er siktet for å ha knivstukket sin kone i Nore, har samtykket til åtte nye uker i varetekt. Det sier politiinspektør Odd Skei Kostveit. Mannen er siktet for grov kroppsskade. Han har så langt ikke ønsket å forklare seg.

 • Numedal-siktede skal gjennom prejudisiell observasjon

  Mannen som er siktet for grov kroppsskade i Numedal fengsles i fire uker. Han har ikke sagt noe om motiv, ifølge sin forsvarer.

  – Han husker ikke selve hendelsen, men har godtatt fengslingen som er begjært, sier forsvarer Anders Green til NRK.

  – Det han er opptatt av, og jeg er opptatt av, er å få en nærmere undersøkelse av hans psykiske tilstand, og han ønsker selv å samarbeide å snakke med helsepersonell, psykiater eller lege. Det er fra min side initiert en primærpsykiatrisk undersøkelse som jeg har fått signaler om skal igangsettes allerede i begynnelsen av neste uke, sier forsvareren.

  Aktor bekrefter at siktede i dag samtykket til varetektsfengsling.

  – Han er ikke spurt direkte om straffskyld, og han har ikke gitt uttrykk for det. Det er for tidlig. Han skal gjennom en prejudisiell observasjon, med formål om å vurdere hans psykiske tilstand, så får vi heller komme tilbake til spørsmål om avhør og straffskyld ved en senere anledning, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

 • Varetektsfengsles i fire uker etter knivstikking

  Buskerud tingrett i Drammen har bestemt at mannen som er siktet for grov kroppsskade i Numedal fengsles i fire uker, med brev- og besøkskontroll. Det kommer fram i en kjennelse fra tingretten. Det var Drammens Tidende som først meldte dette.

 • Knivstikkingen i Nore: Politiet ber om fire ukers varetekt

  Mannen som er siktet for å ha knivstukket en kvinne i Nore i Viken fredag, fremstilles for varetekt lørdag. Politiet ber om varetektsfengsling i fire uker med med brev- og besøkskontroll og begrunner fengslingen med bevisforspillelsesfare.

 • Fremstilles for varetekt i dag

  Klokka 11 i dag fremstilles mannen som er siktet for å ha knivstukket sin kone i Nore i Nore og Uvdal i går. Mannen er siktet for grov kroppsskade. Kvinnen er utenfor livsfare. Siktede selv og en som overmannet ham, fikk også lettere skader.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no