Hopp til innhold
Tysk politi går i gaten i Würzburg, der en mann gikk til angrep på flere personer med kniv
Foto: Karl-josef Hildenbrand / AP

Knivangrep i Würzburg

Oppsummert

Minst tre personer er drept, og seks personer er såret, etter at en mann gikk til angrep med kniv i den tyske byen Würzburg, ifølge tyske medier.

  • Minister om angrepet i Würzburg

    Det er mye som tyder på at mannen som drepte tre kvinner og skadet fem personer i tyske Würzburg hadde et islamistisk motiv, sier innenriksministeren i Bayern.

    Delstatsminister Joachim Herrmann viser overfor Bild til at det ble funnet islamistisk propaganda i ransakelsen av gjerningsmannens tilholdssted, og at han hadde snakket om å bidra til jihad, eller hellig krig.

    – Jeg lys av hva vi har funnet, er det mye som tyder på at dette kan ha vært en islamistisk-motivert håndtering, sier Herrmann.

  • Siktet for tre drap i Würzburg

    Mannen som antas å stå bak knivangrepene i Würzburg i Tyskland, er siktet for tre drap og seks drapsforsøk, opplyser forsvareren hans. Den mistenkte, en 24 år gammel mann, ble skutt i benet av politiet etter å ha gått løs på flere personer med kniv.

  • Tre drept og flere skadd

    Tre personer ble drept og fem alvorlig skadd i et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland fredag. Gjerningsmannen er pågrepet, men motivet er stadig uklart.

    To av de fem skadde fikk livstruende skader, opplyser Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann.

  • Antatt gjerningsmann skutt

    Politiet i den tyske byen Würzburg skriver på Twitter at angriperen er skutt av politiet. Den tyske avisen Bild skriver at mannen skal ha blitt skutt i benet av politiet etter å ha angrepet flere personer med kniv.

  • Bild: Tre drept i tysk by

    Minst tre personer er drept og seks såret i den tyske byen Würzburg i Bayern, ifølge avisen Bild. Tidligere i kveld opplyste politiet i byen at de hadde sperret av store deler av sentrum i byen på grunn av en stor politiaksjon. Lokale medier meldte da at det dreide seg om et knivangrep. En mistenkt gjerningsperson skal være skutt av politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no