NRK Meny
Soldater vokter jernbanestasjonen i Marseille etter angrep
Foto: Claude Paris / AP

Knivangrep i Marseille

Oppsummert

To forbipasserende kvinner ble knivdrept under et angrep på en jernbanestasjon i den franske byen Marseille søndag 1. oktober. Fransk politi opplyser at gjerningsmannen er skutt og drept. De etterforsker angrepet som mulig terror.

 • Pågrep bror til Marseille-angriper

  Broren til mannen som drepte to kvinner med kniv på en togstasjon i Marseille 1. oktober, er en av de to personene som ble pågrepet ved grensen mellom Italia og Sveits denne uken, opplyser sveitsisk politi. Gjerningsmannen ble skutt og drept.

 • Mistenkte for Marseille-angrep tatt

  Sveitsisk politi har arrestert to tunisiere som de mistenker for å være knyttet til knivangrepet i Marseille i Frankrike, skriver AFP. To kvinner ble knivstukket til døde utenfor en jernbanestasjon 1. oktober.

 • – Ingen IS-forbindelse i Marseille

  Franske etterforskere har så langt ikke funnet noen forbindelse mellom knivangrepet i Marseille i helgen og IS, sier en politikilde til nyhetsbyrået AFP. IS-magasinet Amaq hevdet i går at angriperen var «en av IS' soldater».

 • IS hevder de står bak knivangrep

  Terrorgruppa IS hevder de stod bak knivdrapene i Marseille, skriver Reuters. To kvinner ble stukket i hjel. Fransk politi etterforsker angrepet som terror, men har så langt ikke konkludert. Gjerningsmannen som ble drept, var tidligere straffedømt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no