NRK Meny
Politiet stadfester at det var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn som stod bak knivstikking av seks personer i London der en ble drept.

Knivangrep i London

Oppsummert

En norsk statsborger (19) med somalisk opphav innrømmer straffskyld for uaktsomt drap. Mannen angrep seks personer i London sommeren 2016. En amerikansk turist ble drept, fem andre skadd. 19-åringen skal ha hatt akutt paranoid schizofreni.

 • Dømt til tvungent psykisk helsevern

  En norsk 19-åring, som knivstakk og drepte en amerikansk turist og såret fem andre i London, er dømt til tvungent psykisk helsevern av en britisk domstol. 19-åringen, som ble født i Norge av somaliske foreldre, flyttet til London i 2003, skriver NTB.

 • Norsk-somalier for retten i februar

  Saken mot den 19 år gamle norsksomalieren som er siktet for knivdrap i London, kommer for retten i februar neste år. Mannen er varetektsfengslet til 25. oktober. En amerikansk kvinne ble drept i knivangrepet i London 3. august. Fem andre ble skadd.

 • Norsksomalier varetektsfengslet

  Den norsksomaliske mannen som er siktet for knivdrap og flere drapsforsøk i London, ble lørdag varetektsfengslet. 19-åringen sa navnet og adressen sin med svært lav stemme under rettsmøtet. Da han ble spurt om han forsto siktelsen, ga han tommel opp.

 • Knivmann i London siktes

  Britisk politi har siktet en 19 år gammel norsk-somalier for knivdrapet på en 64 år gammel kvinne og for drapsforsøk på fem andre som han knivstakk på åpen gate i London. Han fremstilles for varetektsfengsling i Storbritannia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no