Politiet stadfester at det var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn som stod bak knivstikking av seks personer i London der en ble drept.

Knivangrep i London

Oppsummert

En norsk statsborger (19) med somalisk opphav innrømmer straffskyld for uaktsomt drap. Mannen angrep seks personer i London sommeren 2016. En amerikansk turist ble drept, fem andre skadd. 19-åringen skal ha hatt akutt paranoid schizofreni.

 • Arrestert etter knivstikking

  Seks tenåringer mellom 15 og 16 år er arrestert, etter at fire personer ble knivstukket sør i London torsdag, skriver The Guardian. Et av ofrene, som er en gutt i tenårene, ligger på sykehus med livstruende skader.

 • Dømt til tvungent psykisk helsevern

  En norsk 19-åring, som knivstakk og drepte en amerikansk turist og såret fem andre i London, er dømt til tvungent psykisk helsevern av en britisk domstol. 19-åringen, som ble født i Norge av somaliske foreldre, flyttet til London i 2003, skriver NTB.

 • Norsk-somalier for retten i februar

  Saken mot den 19 år gamle norsksomalieren som er siktet for knivdrap i London, kommer for retten i februar neste år. Mannen er varetektsfengslet til 25. oktober. En amerikansk kvinne ble drept i knivangrepet i London 3. august. Fem andre ble skadd.

 • Norsksomalier varetektsfengslet

  Den norsksomaliske mannen som er siktet for knivdrap og flere drapsforsøk i London, ble lørdag varetektsfengslet. 19-åringen sa navnet og adressen sin med svært lav stemme under rettsmøtet. Da han ble spurt om han forsto siktelsen, ga han tommel opp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no