Plantearter utrydningstruet
Foto: Patrick Da Silva Sæther / NRK

Klima, natur og miljø

Oppsummert

Det internasjonale naturpanelet har vedtatt den mest omfattende tilstandsrapporten om jordas natur og biomangfold. Rapporten beskriver relasjonen mellom menneskelig aktiviet, økonomisk utvikling og naturen gjennom de siste femti årene.

 • Tyskland: Marsjerer mot kullgruve

  Hundrevis av tyske barn deltar lørdag i en klimaprotest ved en av Tysklands største kullgruver. Ifølge NTB krever demonstrantene at gruva må stenges.

 • EU nær enighet om klimanøytralitet

  Målet om klimanøytralitet innen 2050 kan nå ligge an til å få forsiktig støtte på EUs toppmøte i Brussel. I et nytt utkast til slutterklæring fra toppmøtet tidfestes målet om klimanøytralitet for første gang til 2050.

 • Plastplukkingsaksjon på festival

  Giske blir truleg verdas første festival der du kan betale festivalpasset med søppel. Den som går ut i naturen for å samle plast i ein søppelsekk, vil sleppe å betale dei 500 kronene det kostar for eit pass. Av plasten som blir samla inn vil det bli laga ein kunstinstallasjon på festivalområdet, før det blir resirkulert.

 • Vil forby salg av drivstoff-biler

  Regjeringen i Irland vil forby salg av nye diesel- og bensinbiler innen 2030 for å kutte utslippene av klimagasser. Forbud mot engangsplast, høyere elavgift for bedrifter og større satsing på fornybar energi er også ledd i landets nye klimaplan.

 • Begrenset hyttebygging i Ringebu

  Ringebu kommune får nei til flere hyttebyggingsplaner i kommunen. I denne omgang får de ikke legge ut tomter ved Skotten seter og ved Måsåplassen. Imidlertid har departementet (KMD) sagt ja til at det kan bygges 65 nye hytter ved Trabelia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no