På sitt første møte som EU-president klarte Charles Michel å få nesten alle medlemslandene til på forplikte seg til klimanøytralitet innen 2050.
Foto: Olivier Matthys / AP

Klima, natur og miljø

Oppsummert

Lederne på EUs toppmøte er enige om en avtale om å være klimanøytrale innen 2050, sier EU-president Charles Michel. Polen får imidlertid en utsettelse. Målet var at alle medlemslandene forplikte seg til klimanøytralitet innen 2050.

 • Ny varmerekord i Australia

  Australia opplevde onsdag den varmeste dagen som noen gang er registrert i landet. Den nye rekordhøye gjennomsnittstemperaturen er på 40,9 grader. Den tidligere rekorden på 40,4 grader ble satt i 2013, melder BBC.

 • EU-visepresident: Slutt med olje

  EU ble natt til fredag enige om å bli klimanøytrale innen 2050, og skal kutte nesten all bruk av kull, olje og gass. EUs visepresident Frans Timmermans er klar på at det også vil få konsekvenser for EUs import fra Norge, skriver Teknisk Ukeblad.

 • Rekordmange svenske bokser i Norge

  Seks prosent av det totale antallet øl- og brusbokser som pantes i Norge, er svenske. Totalt betyr det nesten 34 millioner bokser i år. Årsaken er ifølge Infinitum, som driver panteordningen, at nordmenn handler stadig mer i Sverige, skriver NTB.

 • Vil nå klimamålene i «eget tempo»

  Polen har bedt om å bli unntatt fra målet om å nå klimanøytralitet innen 2050. De sier de vil nå målet i «eget tempo». – Forhandlingene var ikke enkle, men unntaket ble en del av konklusjonen, sier Polens statsminister Morawiecki i en uttalelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no