Plantearter utrydningstruet
Foto: Patrick Da Silva Sæther / NRK

Klima, natur og miljø

Oppsummert

Det internasjonale naturpanelet har vedtatt den mest omfattende tilstandsrapporten om jordas natur og biomangfold. Rapporten beskriver relasjonen mellom menneskelig aktiviet, økonomisk utvikling og naturen gjennom de siste femti årene.

 • Danmark vurderer stans i oljeleting

  Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil vurdere om de skal gå videre med en åttende lisensrunden eller ikke. Det gjør hun etter press fra de to støttepartiene Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, som ønsker å stanse oljeleting.

  Danmarks statsminister Mette Fredriksen
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Jane Fonda arrestert i klimaprotest

  Den amerikanske skuespilleren Jane Fonda er arrestert i Washington DC, etter en klimademonstrasjon sammen med gruppa Oil Change International. Fonda sier hun vil protestere for klimaet hver fredag, og at hun er inspirert av svenske Greta Thunberg.

  Laster Twitter-innhold
 • To av tre fuglearter i fare

  To tredjedeler av fugleartene i USA kan bli utryddet på grunn av klimaendringer, viser en rapport fra National Audubon Society. Hvis klimagassutslippene ikke kuttes, står 389 av 604 fuglearter i fare, ifølge rapporten. Kystfugler er mest utsatt.

  Foto: Ashlee Rezin / AP
 • FN-rapport om havet offentliggjøres

  FNs klimapanel (IPCC) skal onsdaf offentliggjøre en rapport om havet og de isdekte delene av kloden. Rapporten ble godkjent etter angivelig motstand fra Saudi-Arabia. 104 forskere står bak rapporten.

 • Sju milliarder til klimatiltak

  Regjeringen setter av sju milliarder kroner til klimatiltak i det neste statsbudsjettet, opplyser utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) til VG. Av summen skal blant annet 1,8 milliarder brukes på fornybarsatsing, og 3,3 på klima og skog.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no