Hopp til innhold
Brøytebiler i Oslo 2. juledag
Foto: Svein Olsson / NRK

Kjøreforhold i romjula

Oppsummert

Det er dårlig vær og dårlige kjøreforhold i store deler av Norge i romjulen. Flere fjelloverganger er stengt, og Statens vegvesen ber folk unngå 2. juledag som reisedag.

 • Åpent for trafikk over Haukelifjell

  Det er nå åpent for trafikk over Haukelifjell. Strekningen E134 Vågslidtunnelen–Austmannalitunnelen hadde tidligere i dag kolonnekjøring. Nå er veien åpnet for trafikk etter uvær.

 • Fraråder turer over fjellet

  Snø og regn skaper problemer i trafikken i Sør-Norge. Det er kolonnekjøring over flere fjelloverganger og noen veier er helt stengt tirsdag. - Skal du hjem etter julefeiring, bør du helst vente til onsdag, oppfordrer Statens Vegvesen.

 • Betydelig snøskredfare flere steder

  NVE varsler om økt snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hallingdal, Hardanger og Vest-Telemark. Varselet gjelder for tirsdag og onsdag.

 • Kolonnekjøring på flere veier

  Det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet på grunn av uvær tirsdag morgen. Det er uklart når veiene åpner for normal trafikk.

 • Kan bli forsinkelser på Gardermoen

  Vestre rullebane på Oslo lufthavn var stengt en kort periode tirsdag formiddag, på grunn av underkjølt regn. Pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor sier det ikke har skapt store problemer, men at det kan bli forsinkelser utover dagen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no