NRK Meny
Politiet foran kirken i Saint-Etienne-du-Rouvray
Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Kirkeangrep i Normandie

Oppsummert

Franske religiøse ledere ber om mer sikkerhet rundt kirker og moskeer etter angrepet på en kirke i landsbyen Saint-Etienne-du-Rouvray i Normandie der en prest ble drept av to menn med kniv. IS hevder at angrepet skjedde på deres oppfordring.

 • En siktet etter prestedrapet

  En 21 år gammel mann er pågrepet og siktet for tilknytning til prestedrapet i Normandie i Frankrike i juli, ifølge nyhetsbyret AFP. Like før jihadistangrepet mot kirken i Normandie, skal 21-åringen ha møtt de to mennene bak angrepet.

 • Ny mann arrestert etter kirketerror

  Fransk politi har arrestert en fjerde mann (21) i Toulouse i forbindelse med etterforskningen av drapet på en katolsk prest i Normandie i juli, melder Ouest-France. To angripere ble skutt av politiet og nok en mann ble arrestert tre dager etter.

 • Vil ikke begrave terrorist muslimsk

  Den muslimske menigheten i Saint-Étienne-du-Rouvray nekter å gi Adel Kermiche en begravelse. Kermiche er en av to som drepte presten Jacques Hamel (85) i Normandie. Dansk Islamisk Begravelsesfond sier de kan stå for seremonien, men møter motstand.

 • Tok farvel etter kirkeangrepet

  Frankrike holdt tirsdag en følelsesladd begravelse for den 85 år gamle presten Jaques Hamel, som ble brutalt knivdrept av to IS-tilhengere i sin egen kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray i Normandie i forrige uke. Opp mot 2000 personer skal ha deltatt.

  Selve begravelsen til presten Jacques Hamel vil blir holdt i en privat seremoni tirsdag. Tusenvis møtte opp for den offentlige seremonien i katedralen Rouen i Frankrike.
 • Delte terrorplaner i nettforum

  Planene om kirketerror i Frankrike ble delt på nettet før angrepet. I et lukket forum der 200 personer hadde tilgang, delte terroristen bak kirkeangrepet i Normandie sine planer med andre radikaliserte, skriver L'express.

Selve begravelsen til presten Jacques Hamel vil blir holdt i en privat seremoni tirsdag. Tusenvis møtte opp for den offentlige seremonien i katedralen Rouen i Frankrike.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no